Gaya pakaian dan model

Pakaian untuk angka "Pear" (segi tiga)

Pakaian untuk angka Pear (segi tiga)

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri angka itu
 2. Bintang dengan Triangle Shape
 3. Gaya pakaian yang sesuai
 4. Petua untuk memilih

Setiap wanita yang ingin kelihatan cantik perlu mengambil kira jenis badannya apabila memilih pakaian. Sebagai contoh, jika angka itu menyerupai pir dalam garis besarnya, maka penting untuk mengetahui gaya mana yang akan kelihatan paling baik pada angka itu, dan mana yang harus dielakkan.

Ciri-ciri angka itu

Angka, yang dipanggil "pir" atau "segitiga", dibezakan dengan kehadiran:

 • Bahu kecil;
 • Leher nipis;
 • Payudara kecil;
 • Tangan kurus;
 • Pinggang yang diucapkan;
 • Pelvis luas;
 • Kaki penuh.

Bintang dengan Triangle Shape

Jenis bentuk ini dicatatkan dalam:

 • Jennifer Lopez;
 • Shakira;
 • Beyonce;
 • Kristin Davis;
 • Christina Aguilera.

Gaya pakaian yang sesuai

Gadis-gadis yang bahagian bawah gambarnya lebih banyak dinasihatkan memilih gaya yang menarik perhatian pada payudara, punggung dan lengan.

Ini termasuk:

 1. Pakaian yang mempunyai bahu kosong. Ini mungkin pakaian dengan garis leher atau dengan tali nipis. Dalam gaun ini, anda boleh menekankan payudara dengan saiz yang kecil dan secara visual menjadikan bahu lebih tebal. Rok untuk pakaian sedemikian adalah lebih baik lebar, sederhana sederhana atau pertengahan anak lembu.
 2. Pakaian baju Pakaian sedemikian hendaklah mempunyai potongan percuma dan pastikan ia dilengkapi dengan tali pinggang.
 3. Pakaian dalam gaya Empire. Terutama dalam permintaan adalah pakaian Yunani dengan panjang hingga ke lantai atau ke lutut, yang mempunyai garis leher yang dalam dan pinggang yang terlalu besar.
 4. Pakaian trapeze. Dalam kes badan berbentuk pir, dinasihatkan untuk memilih pakaian tersebut dengan panjang purata dan pinggang tinggi, serta dengan bodice dipadatkan.
 5. Berpakaian dengan siluet yang licin. Pilihan terbaik akan menjadi pakaian hitam. Dalam apa-apa pakaian, pinggul akan visual sempit, dada dan bahu akan lebih jelas, dan angka secara keseluruhan akan kelihatan lebih seksi. Pakaian ini boleh dipakai dengan jaket yang dipasang, kasut dengan kasut tumit tinggi dan selendang tipis.
 6. Berpakaian dalam gaya lima puluhan. Gadis "pear" dinasihatkan untuk mencari model dengan korset yang ketat, skirt lebar dan tali di pinggang.
 7. Berpakaian dengan skirt loceng. Pilihan terbaik adalah model panjang lutut, serta pakaian dengan pinggang yang tinggi.

Keindahan dengan tokoh seperti pir adalah dinasihatkan untuk mengelakkan pakaian dengan skirt pensil dan pakaian dengan skirt mini. Dengan badan semacam itu juga jangan memakai pakaian yang terlalu ketat atau pakaian longgar.

Petua untuk memilih

Oleh kerana bahagian atas "segitiga" angka kurang besar, perempuan dengan badan yang sama dengan selamat boleh memilih sendiri model pakaian petang dan perkahwinan, yang mempunyai butiran yang besar di dada. Mereka akan sesuai dengan pakaian dengan jabot, lengan berlapis, poket besar di dada, ruffles pada garis leher, lengan sayap dan elemen serupa. Bahagian bawah pada masa yang sama dipilih lebih sederhana dan ringkas, sebagai contoh, potongan lurus skirt.

Gadis-gadis dengan tokoh seperti A juga dinasihatkan untuk menekankan pinggang, jadi model dengan butiran menarik akan sesuai dengan mereka. Sebagai contoh, pada tali pinggang pakaian boleh menjadi busur besar, sisipan renda atau perhimpunan. Ia akan mengalih perhatian dari bahagian bawah.

Untuk menekankan garis leher, wanita dengan bentuk segi tiga perlu memberi perhatian kepada garis leher. Lebih baik melihat model angka yang sama dengan bujur, persegi dan V-leher. Juga pilihan yang baik akan menjadi pakaian pada satu bahu.

Apabila memilih kain, kanak-kanak perempuan dengan angka berbentuk pear akan lebih suka bahan yang mengalir cahaya yang boleh meluncur ke atas pinggul. Pilihan terbaik ialah kain kapas, bulu dan linen.Berdasarkan angka siluet A, gaun sutera, organza dan bahan yang serupa kelihatan baik, dengan syarat rok tidak berbilang lapisan.

Bagi warna-warna, gadis-gadis dengan angka "pir" lebih sesuai untuk pakaian biasa, serta pakaian dengan bahagian bawah yang lebih gelap. Jika pakaian diperbuat daripada kain gelap tunggal, dinasihatkan memakai pakaian seperti itu dengan selendang atau selendang cahaya.

Komen
 1. Christie
  30.08.2017

  J Lo dan bintang-bintang lain yang disebutkan di sini mempunyai payudara besar, apa jenis pir itu? Pear mempunyai payudara kecil, jadi saya mempunyai pir yang tipikal - payudara kecil, pinggang yang nipis dan pinggul dan pantat yang luas. Sukar untuk memilih baju dan pakaian, kerana Segala-galanya tergantung di pinggang, dan sempit di pinggul. Dan saya tidak bersetuju dengan gaya yang dicadangkan di sini: skirt pensil sangat sesuai, mereka mengeluarkan pinggang yang nipis dan menekankan pinggul. Dan loceng sebaliknya membuat bahagian bawah badan lebih besar.

 2. Marin
  08.08.2017

  Saya mempunyai angka sedemikian! Pinggang 67, pinggul 104, dada 86!

 3. Veronica
  26.02.2016

  Angka hourglass dianggap ideal, dan saya percaya bahawa yang paling menggoda adalah pir. Lihat Jennifer Lopez, ini adalah yang ideal!

 4. Lara
  24.02.2016

  Veronica, saya, sebagai contoh, sebaliknya, mengomplekskan kerana angka seperti Lopez. Akan mengeluarkan wang tambahan itu, tetapi sesuatu tidak pergi ke mana-mana sahaja.

 5. Vika
  23.02.2016

  Saya melihat kebanyakan bintang tidak peduli dengan angka cacat mereka. Berikan apa yang anda mahu. Benar, ia sering kelihatan tidak masuk akal. Sekurang-kurangnya mengambil Jennifer Lopez yang sama.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan