Gaya pakaian dan model

Pakaian Kimono - sesuai, selesa dan cantik

Pakaian Kimono - sesuai, selesa dan cantik

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Sedikit sejarah
 3. Siapa yang sesuai?
 4. Kain
 5. Dengan poket
 6. Panjang
 7. Adakah ia sesuai untuk sepenuhnya?
 8. Petua untuk memilih
 9. Apa yang perlu dipakai?
 10. Aksesori
 11. Kasut

Pakaian kebangsaan Jepun telah lama menyebar di luar sempadan negara asalnya. Wanita Eropah suka pakaian kimono untuk memotong dan kecantikan mereka.

Ciri-ciri

Ciri-ciri utama pakaian kimono termasuk:

 • Potong berbentuk T.
 • Lengan lengan yang dipotong tunggal. Panjang lengan adalah berbeza, dan jika mereka tidak hadir, maka garis bahu dalam pakaian diperluas untuk membentuk tumpang tindih kecil.
 • Kehadiran tali pinggang yang luas. Lokasinya boleh di sepanjang garis pinggang, dan sedikit lebih tinggi, jika anda ingin membuat siluet dengan pinggang tinggi.
 • Tiada butang, zippers atau butang. Untuk mengikat pakaian di badan menggunakan hanya tali pinggang.

Sesetengah model gaun kimono moden sama dengan pakaian tradisional Jepun yang sangat jauh. Bahagian tengah pakaian sedemikian dipotong dengan memasukkan pada pinggang, yang meniru tali pinggang. Mungkin terdapat pengikat pada produk, dan panjangnya sangat berbeza.

Sedikit sejarah

Kimono tradisional yang dipakai oleh Jepun, terdapat lebih daripada 1.5 ribu tahun. Pakaian sedemikian digunakan di Jepun oleh lelaki dan wanita, hanya berbeza dengan warna.

Pada mulanya, gaya dicipta dengan mengambil kira ciri-ciri tokoh wanita Jepun, untuk menekankan kecantikan berus dan leher. Ini membawa kepada penampilan dalam pakaian lengan panjang, dan gaya rambut untuk pakaian seperti biasanya terdiri daripada rambut yang dikumpulkan dari belakang.

Pakaian kimono moden berbeza dengan pakaian Jepun, tetapi ini tidak menghalang populariti mereka. Saat ini gaun tersebut dipersembahkan oleh model untuk keluar, dan pakaian buatan sendiri, dan pakaian untuk setiap hari. Mereka selesa dan sangat cantik.

Siapa yang sesuai?

Pakaian kimono akan duduk dengan baik pada mana-mana angka, sambil menjadi pakaian yang selesa.

Dia dengan selamat boleh memakai kanak-kanak perempuan dengan curvaceous dan dengan angka "epal", serta wanita muda dengan penipisan berlebihan. Terima kasih kepada potongan percuma, pakaian ini membantu mengimbangi bayang-bayang gadis dengan angka "segitiga", serta dengan bahu lebar dan pelvis sempit.

Kain

Untuk pembuatan kain kimono yang digunakan kain lembut dan semula jadi yang mengalir dan bersinar.

Pilihan yang paling klasik adalah pakaian sutera, tetapi kini anda boleh membeli model dari flax, viscose, chiffon, pakaian rajut, kapas dan bahkan baldu.

Dengan poket

Model baju kimono dipotong percuma yang mempunyai poket yang luas membantu menambah jumlah kepada seorang wanita di kawasan pinggul. Selalunya ini adalah pakaian biasa yang menyerupai kimono hanya dengan bahagian atas (lengan).

Panjang

Lama

Pakaian panjang gaya ini akan menjadi pilihan yang baik untuk pakaian untuk setiap hari pada musim panas. Mereka dapat menggantikan sundress dan visual menjadikan pemiliknya lebih tinggi dan langsing.

Model pakaian kimono di lantai boleh menjadi pilihan yang baik untuk gaun malam, terutama jika mereka terbuat dari kain mengilap yang berkilat.

Pendek

Pakaian Kimono di atas lutut panjang sering dipakai di rumah dan bukannya bathrobe atau tracksuit. Pakaian ini lebih menarik dan sangat selesa.

Pakaian pendek gaya ini dari fabrik mahal dipilih sebagai pakaian untuk keluar. Mereka sering menarik perhatian dengan tali pinggang yang hebat.

Adakah ia sesuai untuk sepenuhnya?

Gaya ini boleh digunakan oleh kanak-kanak perempuan dengan pound tambahan, kerana terima kasih kepada garis-garis menegak dalam bayang-bayang dan kehadiran lengan satu potong, pakaian ini akan kelihatan langsing dan menambah rahmat kepada angka itu.

Petua untuk memilih

Apabila memilih skema warna pakaian, pertimbangkan waktu ketika anda memakainya. Pada musim bunga dan musim panas, cetakan yang paling sesuai untuk pakaian kimono akan menjadi bunga.

Untuk masa yang sejuk, biasanya memilih produk dengan lukisan abstrak.

Bagi fabrik, model kimono musim panas dijahit dari kain nipis dan semula jadi, dan untuk musim sejuk mereka memilih bahan yang lebih padat.

Apa yang perlu dipakai?

Untuk petang bersama gaya kimono, ambil beg klac kecil atau beg sampul surat. Pakaian kasual jenis ini boleh dipakai dengan beg kulit pukal untuk menyesuaikan tali pinggang atau kasut.

Penambahan yang kerap pada pakaian kimono adalah tali pinggang. Ia adalah warna yang berbeza dan dengan bordir cerah.

Aksesori

Pakaian gaya ini cukup dengan sendirinya, oleh itu, aksesori dengan pakaian kimono digunakan untuk minimum atau menolaknya sama sekali. Perhiasan perak atau emas boleh dipilih untuk kimono warna tunggal.

Tambahan yang baik untuk gaya ini akan menjadi perhiasan untuk rambut. Contohnya, gaya rambut boleh dihiasi dengan sikat, pin atau bulu cantik.

Semasa pemotretan gambar tidak mengenal sempadan, topi dalam nada kimono boleh dijumpai.

Kasut

Kasut yang paling sesuai di bawah pakaian lama-kimono akan menjadi kasut, sandal atau sandal dengan sol tunggal. Jika pakaian pendek, dia lebih suka kasut tumit tinggi.

Komen
 1. Lena
  14.02.2016

  Saya suka kimono. Saya mempunyai gaun itu seperti di rumah, kini saya ingin membeli pakaian lain dalam gaya ini.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan