Gaya pakaian dan model

Pakaian untuk angka "Hourglass"

Dresses for hourglass

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri angka itu
 2. Bintang dengan jenis angka ini
 3. Gaya yang sesuai
 4. Petua untuk memilih

Angka itu, yang mirip dengan jam pasir, dipanggil paling feminin dan sangat harmoni. Adalah dipercayai bahawa gadis-gadis dengan apa-apa membina adalah pakaian apa-apa, tetapi ada gaya yang boleh merosakkan siluet yang sempurna itu.

Ciri-ciri angka itu

Kelebihan utama angka ini adalah, tanpa keraguan, pinggang langsing. Nisbahnya adalah kira-kira 75% daripada pinggul.

Oleh kerana bahagian atas dan bawah siluet yang hampir sama dengan jumlah yang sama, angka tersebut juga dipanggil berbentuk X.

Sekiranya seorang wanita dengan badan yang sama mula mendapat berat badan, lemak akan didepositkan ke bahagian bawah badan.

Bintang dengan jenis angka ini

Angka yang menyerupai jam merata mempunyai pelakon terkenal seperti:

 • Scarlett Johansson;
 • Dita Von Teese;
 • Bridget Bardot;
 • Natasha Richardson;
 • Salma Hayek;
 • Elizabeth Taylor;
 • Sophia Loren;
 • Catherine Zeta-Jones;
 • Marilyn Monroe;
 • Naomi Campbell;
 • Gina Lollobrigida;
 • Kim Basinger;
 • Michelle Pfeiffer;
 • Monica Bellucci;
 • Christina Hendrix.

Gaya yang sesuai

Untuk lebih mengetengahkan kelebihan dan kelebihan angka yang serupa dengan jam pasir, dinasihatkan memakai pakaian seperti:

 1. Sarung pakaian Ia boleh dilepaskan dari pinggul atau menyempit di bahagian bawah. Dalam pakaian seperti itu, angka jam jam akan kelihatan paling bermanfaat. Pakaian ini paling sering dipilih untuk malam perayaan, tetapi juga pakaian yang serupa sesuai untuk mesyuarat perniagaan.
 2. Berpakaian dengan bau. Ia kelihatan cantik pada kecantikan yang nipis dengan angka jam sejam. Untuk menekankan kelebihan angka, anda boleh menggunakan langsir simetri dan mendedahkan belahan.
 3. Gaun A-line dengan kancing dipasang. Dalam pakaian ini, seorang gadis dengan sosok seperti X dapat menyembunyikan kepenuhan kecil.
 4. Pakaian baju Pakaian ini boleh lurus dan sedikit luntur, hanya penting untuk menentukan dengan jelas pinggang, yang paling sering dicapai dengan menggunakan tali pinggang.
 5. Pakaian dengan langsir dan ruffles. Unsur-unsur hiasan seperti itu boleh berada di dada (gaun tersebut mempunyai rupa yang sangat feminin dan canggih) atau di pinggang pinggang (mereka tidak akan merosakkan imej jika pinggang sangat nipis).
 6. Pakaian dengan skirt yang dibasahi. Mereka mestilah mempunyai bahagian atas dan pinggang yang ketat, dan kain untuk pakaian sedemikian akan memilih kain yang mengalir. Panjang skirt itu terdapat di lantai dan midi.
 7. Pakaian dengan gaya "pensel" skirt. Model sedemikian duduk di atas angka dengan siluet X yang sempurna.

Pertimbangkan bahawa keindahan dengan angka yang menyerupai jam pasir tidak dinasihatkan untuk mempunyai pakaian yang longgar (mereka akan menjadikan angka mereka menjadi "segi empat") dan pakaian yang pinggangnya sedikit terkurang. Gadis-gadis yang bahagian bawah angka itu tidak sempurna tidak boleh mendapatkan gaun terlalu ketat. Dalam model dengan skirt atau skirt yang sangat penuh, angka itu mungkin menyerupai pir, tetapi momen ini adalah murni individu.

Petua untuk memilih

 • Sekiranya dada gadis agak tebal, dia disarankan model pakaian yang mempunyai korset keras. Dalam pakaian ini, pinggang akan ditekankan secara maksima, dan payudara akan mendapat bentuk sempurna.
 • Gadis-gadis dengan payudara kecil dinasihatkan untuk mengambil pakaian dengan tali sempit atau tiada tali sama sekali. Juga keindahan dengan payudara kecil boleh memakai pakaian dengan armhole Amerika.
 • Memilih model dengan lengan, wanita dengan jenis badan berbentuk X perlu memberi perhatian kepada gaya lengan "raglan". Model dengan pad bahu dan lampu suluh harus dielakkan.
 • Pada seorang gadis dengan angka yang menyerupai jam pasir, pakaian monophonik kelihatan terbaik.Gaun warna-warni boleh memburukkan lagi persepsi siluet, jadi corak geometri bunga dan pelbagai kanak-kanak perempuan dengan jenis fizikal ini harus ditinggalkan.
 • Memilih fabrik produk, lebih baik untuk memilih tekstur feminin dan lembut. Pilihan terbaik ialah pakaian yang diperbuat daripada flaks, viscose, krep ringan, pakaian rajutan, sutera, kapas lembut dan kenyal, serta kain rajutan. Bahan padat dengan jenis ini dianggap sebagai pilihan yang tidak diingini.
Komen
 1. Harapan
  15.04.2016

  Saya juga pemilik yang gembira dengan angka jam sejam. Dalam 17-22, saya mempunyai 90 60 90. Kemudian saya mula meningkat di mana-mana oleh satu sentimeter. Kini pada 44 saya mempunyai 101 80 104. Dan saya tidak boleh membeli apa-apa untuk musim panas. Atau almari pakaian yang sangat umur, atau sudah cukup muda. Pada ketinggian 172 hampir semuanya pendek. Apa jenama dari kategori harga purata boleh dipertimbangkan, sila maklumkan.

 2. Margarita
  27.02.2016

  Wow! Saya seorang pemilik gembira dengan angka jam sejam! Dengan cara ini, ini disebabkan oleh kerja keras pada diri sendiri dan kilasan gelung untuk membuat pinggang kelihatan baik.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan