Gaya pakaian dan model

Pakaian berpakaian - keselesaan mutlak

Pakaian berpakaian - keselesaan mutlak

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Siapa yang sesuai?
 3. Sedikit sejarah
 4. Gaya dan model
 5. Kain
 6. Model apa yang sesuai untuk sepenuhnya?
 7. Apa yang perlu dipakai?

Jubah mandi untuk kebanyakan wanita dikaitkan dengan pembersihan dan memasak, dan bukan dengan pakaian romantis dan bergaya. Walau bagaimanapun, terdapat gaun berpakaian, cantik dan selesa.

Ciri-ciri

Gaya gaun pengantin sangat mudah. Produk ini dibezakan dengan bodice percuma dan skirt yang dibasahi, serta kehadiran bau dan tali pinggang. Versi berbeza pakaian ini berbeza panjang, kehadiran kolar, jenis potongan, kehadiran lengan baju dan butiran lain.

Tiada sekatan terhadap variasi warna gaun berpakaian. Anda boleh melihat kedua-dua pakaian kosong dan produk dengan cetakan bunga, kacang, geometri atau abstrak. Di samping itu, gaun berpakaian boleh dipotong dengan renda, ruffles atau ruffles.

Siapa yang sesuai?

Gaya pakaian ini boleh dipanggil sejagat, kerana ia akan sesuai dengan kanak-kanak perempuan dengan bentuk yang berbeza dan untuk keadaan yang berbeza. Dalam pakaian seperti ini, anda boleh berasa selesa di rumah, semasa sambutan, dan di pejabat.

Pakaian-jubah akan kelihatan sempurna pada angka apa pun, berjaya menyembunyikan kelemahan yang mungkin dan menekankan kelebihannya. Jika seorang gadis nipis atau sosoknya mirip dengan segi empat sama, dalam gaun berpakaian dia akan kelihatan lebih feminin. Gaya ini kelihatan menarik pada angka jam sejam, kerana di dalamnya lengkung dada, pinggang dan pinggul akan dijelaskan dengan sangat berjaya.

Sedikit sejarah

Pakaian yang menggabungkan jubah dan pakaian dengan bau muncul di almari pakaian wanita pada tahun 70-an abad ke-20 berkat pereka fesyen Diane von Furstenberg.

Mereka menjadi sangat popular dengan fesyen, kerana gaun itu sama-sama elegan dan sangat selesa digunakan. Model "pakaian-jubah" duduk dengan baik pada angka itu dan boleh dipakai di rumah dan di tempat kerja atau berjalan-jalan.

Gaya dan model

Dengan bau

Perhatikan bahawa versi klasik gaun itu diwakili oleh model dengan bau. Bau dalam gaun tersebut melintas siluet secara menyerong, selepas itu bahagian sisi produk disambungkan di pinggang dengan ikat pinggang. Selain itu, terdapat model di mana bau tidak dilalui secara menegak, tetapi secara menegak. Selain itu, ada pakaian dengan bau palsu.

Panjang model gaun berpakaian ini adalah dari maxi ke ultramini. Versi musim panas seperti pakaian dijahit kain yang mengalir ringan, dan untuk pembuatan model untuk musim gugur dan musim sejuk, pakaian rajut biasanya digunakan.

Pilihan rumah

Model untuk rumah gaya ini bukan sahaja mudah, tetapi juga sangat menarik. Apabila membeli gaun berpakaian rumah, mereka sering memilih warna terang, seperti jalur, bunga besar atau titik polka. Mereka sering dipakai dengan tali pinggang warna yang berbeza.

Butang

Model seperti gaun berpakaian sangat praktikal dan tergolong dalam gaya kasual. Pakaian sedemikian mempunyai poket palsu yang menjadikannya kelihatan seperti pakaian safari. Selalunya, gaun-gaun dengan butang dijahit dari kain tebal dan dipakai pada musim gugur. Sangat menarik ialah model jeans yang dipakai dengan topi dan selendang. Juga kelihatan menarik pakaian ketat dengan lengan panjang, diperbuat daripada pakaian rajut.

Gaun yang panjang

Jubah pakaian ke lantai boleh digunakan sebagai pakaian koktel, terutamanya jika ada garis leher seperti V di bahagian atas pakaian ini, dan skirt panjangnya mempunyai potong yang dipadatkan. Model ini dilengkapi dengan tali pinggang lebar, klac dan perhiasan besar-besaran.

Kain

Semasa penampilan gaya ini gaun berpakaian telah dijahit dari jersi, kerana bahan ini sangat praktikal.Kini, anda boleh melihat pakaian kasual jenis ini yang diperbuat daripada kapas, viscose, denim, bulu, calico atau calico. Gaun pengantin yang elegan dijahit dari brokat, baldu atau velor, serta sutera dan guipure.

Model apa yang sesuai untuk sepenuhnya?

Bagi kanak-kanak perempuan yang berpakaian curvaceous, jubah mandi kelihatan sangat harmoni. Dalam model dengan panjang sedikit lebih rendah daripada lutut, anda boleh menyembunyikan pinggul dan masalah lebar dengan sentimeter tambahan pada abdomen. Jika seorang wanita mempunyai bentuk epal, menggunakan gaun berpakaian, anda dapat membuat pinggang secara visual, yang akan menjadikan siluet lebih langsing.

Bagi warna, gadis-gadis penuh harus melihat dengan lebih dekat pada gaun berpakaian monophonik, serta model dengan cetakan menegak.

Apa yang perlu dipakai?

 • Dengan gaun berpakaian, anda boleh memakai jaket atau selendang kecil.
 • Memilih perhiasan untuk pakaian gaya ini, anda perlu mengambil kira penamat pakaian. Lebih sederhana pakaian gaun itu akan menjadi, perhiasan yang kurang anda perlu memakainya. Kadang-kadang cukup gelang dan beg kecil.
 • Jika gaun berpakaian tidak mempunyai lengan atau mempunyai tali, pakai manik panjang dan anting-anting panjang dengannya. Pakai manik pendek untuk model buatan sendiri seperti pakaian.
 • Gaun berpakaian berpakaian akan sesuai dengan mana-mana kasut atau sandal. Gaya ini berjalan lancar dengan kasut dengan sol rata, dan dengan ketinggian yang berbeza.
 • Pinggang pakaian ini boleh ditambah dengan pita yang berbeza.
Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan