Gaya pakaian dan model

Pakaian-skirt - kebebasan fungsi

Pakaian-skirt - kebebasan fungsi

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Siapa yang sesuai?
 3. Apa yang perlu dipakai?
 4. Petua

Pada zaman dahulu, orang-orang dihidangkan dengan potongan kain yang dapat diubah menjadi sesuatu yang sesuai dengan kehendaknya. Satu dan kain yang sama boleh menjadi tudung, pakaian atau tudung. Sekarang keadaannya berbeza, dan pakaian kami penuh dengan banyak perkara, masing-masing mempunyai janji temu.

Tetapi beberapa idea wanita moden masih diterima oleh nenek moyang mereka. Oleh itu, ada perubahan pakaian yang boleh dipakai dengan cara yang berbeza: sebagai pakaian, seperti rok, dan sebagai jubah.

Kepulauan Hawaii dianggap tempat kelahiran pakaian ini. Iklim tropika dan cara hidup yang sederhana tidak perlu menukar pakaian. Gadis-gadis di sana menyukai pakaian yang terang dan jelas dari gadis-gadis Hawaii sehingga mereka meletakkan sesuatu seperti ini di almari pakaian pantai mereka. Oleh itu, ia telah dicipta skirt pakaian.

Ciri-ciri

Oleh itu, gaun rok adalah satu hal yang berubah-ubah yang dapat dipakai dalam beberapa cara. Dibawahkan pada paha, ia menjadi rok panjang, dibesarkan di atas dada - dengan pakaian pendek. Dan jika anda memakai pakaian ketat di bawahnya, ia akan menjadi jubah sebenar.

Selalunya, rok pakaian adalah pakaian trapezoid pada jalur anjal. Band elastik diperlukan untuk menjadikannya selesa dipakai di pinggang dan dada. Seringkali terdapat versi baju rok dengan band elastik nipis yang diikat di atas - ini adalah bagaimana gaun memperoleh siluet separuh elastik.

Satu lagi model popular ialah baju rok dengan hem yang tidak simetri, "koyak".

Siapa yang sesuai?

Pakaian-skirt ini adalah pakaian musim panas yang mudah yang gadis-gadis dengan pelbagai angka mampu. Siluet wanita muda nipis akan menambah jumlah di tempat yang betul, tetapi akan menekankan tangan yang elegan dan kaki langsing. Mereka yang mempunyai lebih banyak untuk mengisi semula juga tidak takut apa-apa - kain mengalir akan menyembunyikan pinggul perut dan subur, dan bahagian atas terbuka akan menarik perhatian kepada dada mewah.

Dengan pakaian rok, anda perlu berhati-hati hanya kepada mereka yang mempunyai lengan dan bahu. Oleh kerana pakaian dibuka sepenuhnya di bahagian atas, kedut yang terbentuk di ketiak mungkin kelihatan. Dalam kes ini, lebih baik untuk menjadi selamat dan membuang tippet atau bolero di atas.

Apa yang perlu dipakai?

Pakaian-skirt adalah pilihan yang baik untuk berjalan kaki pada hari yang panas. Pada kesempatan ini, tidak ada kebiasaan untuk berpakaian dengan teliti: kami akan berehat di udara segar, dan tidak menyalakan pakaian, jadi kami tidak akan memerlukan banyak pakaian dan aksesori.

Kasut memilih tidak formal, bertekanan atau tidak - tidak penting, perkara utama yang selesa. Kasut yang anggun, sandal, flat ballet, kasut adalah pilihan yang paling sesuai. Pakaian ketat dengan pakaian ini tidak dipakai, tetapi dalam cuaca sejuk, anda boleh memakai jins atau legging yang kurus.

Kami melengkapkan imej beg pantai yang besar, cermin mata hitam, topi berlapis lebar, manik-manik terang atau anting-anting besar.

Kerana biasanya baju rok duduk sedikit baggy, banyak gadis lebih suka menekankan pinggang dengan tali nipis.

Petua

 • Rok pakaian berjalan lancar dengan pelbagai aksesori etnik, terutama yang mengingatkan Hawaii. Oleh itu, garland bunga (tiruan atau nyata) atau jepit rambut dalam bentuk hal berkembang eksotis akan sangat berguna.
 • Pakaian-skirt mempunyai gaya yang sangat mudah, jadi anda boleh dengan mudah menjahit sendiri. Untuk diri sendiri, anda boleh cuba: misalnya, memilih kain yang bermuka dua, supaya anda dapat dengan mudah menukar warna pakaian.
 • Untuk pantai, gaun rok adalah pakaian yang paling sesuai. Pertama, ia mudah dikeluarkan dan dipakai. Kedua, ia membuka bahu matahari, lengan dan dada atas.Dan, akhirnya, pakaian rok, diturunkan pada pinggul, akan kelihatan hebat dengan kancing dari baju renang, terutama jika ia sesuai dengan nada.
Komen
 1. Rita
  20.02.2016

  Untuk berehat di skirt pakaian laut adalah suatu keharusan! Memakai skirt seperti pakaian, anda juga boleh duduk di bar. Saya juga menyukai hakikat bahawa panjang skirt boleh dengan mudah diubah.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan