Gaya pakaian dan model

Pakaian untuk angka "Lajur Kurus"

Gaun untuk lajur langsing angka

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri angka itu
 2. Bintang dengan jenis angka ini
 3. Gaya yang sesuai
 4. Petua untuk memilih

Angka wanita yang rapuh dan nipis disebut "lajur langsing". Nampaknya untuk keindahan yang canggih dan anggun ini, memilih pakaian yang tepat tidak sepatutnya menjadi masalah. Walau bagaimanapun, ada nuansa tertentu dalam pemilihan pakaian yang perlu diambil kira untuk perempuan dengan jenis badan ini.

Ciri-ciri angka itu

Angka gadis itu disebut sebagai "lajur langsing" jika dia mempunyai:

 • Bahu dan pinggul sempit, kira-kira lebar yang sama;
 • Dada kecil;
 • Tidak dinyatakan pinggang;
 • Punggung rata;
 • Kaki langsing panjang.

Berat kelebihan didepositkan dengan perlembagaan yang diberikan di kawasan badan - di dada, perut, dan juga di belakang. Kaki dan lengan cenderung kekal langsing.

Bintang dengan jenis angka ini

Angka itu, yang disebut lajur langsing, dicatatkan dalam:

 • Keira Knightley;
 • Nicole Kidman;
 • Gisele Bundchen.

Gaya yang sesuai

Gadis yang angkanya diklasifikasikan sebagai "lajur langsing" dinasihatkan memakai pakaian, potongan yang akan menambah jumlah dan dada, visual, dan menekankan pinggang. Ini akan membantu visual menjadikan siluet kelihatan seperti jam pasir.

Ini akan membantu gaya ini:

 1. Berpakaian "puteri". Pilihan terbaik adalah model dengan panjang sedikit di bawah lutut, dengan garis leher bujur cetek.
 2. Pakaian lurus ke lantai. Pada kanak-kanak perempuan rapuh kelihatan pakaian terbaik dari kain udara, yang mempunyai pinggang tinggi dan mempunyai lengan, sayap.
 3. Pakaian baju Panjang pakaian ini mungkin berbeza, tetapi terlalu pendek pakaian tidak disarankan untuk dipilih.

Petua untuk memilih

 • Bahagian atas pakaian yang sesuai untuk gadis rapuh boleh diwakili oleh garis leher bot, garis leher persegi atau garis leher V yang panjang. Potongan segitiga akan menjadi pilihan yang buruk, seperti armhole Amerika.
 • Melihat ke atas pakaian dengan lengan baju, gadis-"tiang" boleh kekal pada model dengan "bengkak", "senter" dan lengan berbulu yang lain. Pada angka yang sama, pelbagai perincian hiasan di dada dan paha juga kelihatan baik, contohnya, busur, bunga palsu, tirai, poket dan lain-lain.
 • Memilih pakaian untuk "lajur", lebih baik memilih kain kapas, sutera, linen, kain satin atau bulu.
 • Untuk menekankan simetri angka itu, pakaian dengan cetakan bunga kecil, kacang kecil, garis pepenjuru, sangkar, dan jalur tegak nipis disyorkan.
 • Jangan beli model dengan skirt yang terlalu pendek dan bengkak, yang akan ditekankan pada kaki penipisan. Dengan angka "lajur langsing" gadis itu tidak akan sesuai dengan pakaian yang diperbuat daripada kain berat, serta pakaian dengan corak bunga besar. Di samping itu, pakaian yang sangat ketat harus dielakkan.
Komen
 1. Lyudmila
  25.02.2016

  Mencintai set dengan gaun hitam dengan sulaman!

 2. Rita
  23.02.2016

  Ini hanyalah tokoh budak saya. Atau bahkan seorang remaja ... Terima kasih atas cadangan! Saya akan cuba.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan