Terima kasih, ibu: budak lelaki berusia 9 tahun memberi ibu cincin untuk wang dari bank babi dan menyentuh jaring

Seorang budak lelaki berusia 9 tahun, Guo Yifan, telah menyelamatkan wang kecil selama beberapa tahun. Sebuah bank babi dipersembahkan kepadanya untuk biennium, dan sejak itu ia telah diisi semula dengan wang poket Guo, yang diterima daripada ibu bapanya. Dan kemudian hari datang ketika budak itu memutuskan untuk memecahkan bank babi itu. Ternyata hampir 1.5 ribu yuan (sekitar 14 ribu rubel Rusia).

Budak lelaki dengan wang ini mampu mainan yang baik, konsol permainan, telefon pintar baru. Tetapi dia memutuskan untuk menggunakan tabungan secara berbeza: anak itu pergi ke kedai barang kemas dan membeli ibunya hadiah untuk Hari Ibu, yang dirayakan pada 12 Mei di Celestial.

Ibu sangat terkejut apabila menerima tawaran daripada anak lelakinya untuk pergi ke kedai barang kemas bersama-sama.

Di sana mereka memilih cincin yang bagus untuk ibu. Kanak-kanak itu berkata dengan cara ini dia mahu terima kasih ibumu untuk pendidikan, malam-malam tanpa tidur dan saraf-saraf.

Perbuatan yang sederhana dan baik anak lelaki itu dengan air mata menyentuh netizens. Wartawan Mail harian yang menemui wira muda rangkaian sosial, Guo berkata bahawa ibunya bekerja banyak, tetapi dia tidak mempunyai sekeping perhiasan yang cantik. Dia memutuskan untuk memperbaikinya.

Wanita itu berkata bahawa tidak pernah dalam hidup saya tidak berasa begitu gembira. Pengecualian adalah hari ketika Guo dilahirkan. Harus diingat bahawa ibu tidak membenarkan anaknya membeli barang kemas yang terlalu mahal. Dengan wang yang disimpan dari membeli wang ibu, Go memutuskan untuk membeli kalung untuk neneknya.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan