Para saintis telah menemui bahaya yang tidak dijangka daripada yoga

Para saintis Jerman melakukan eksperimen yang ingin tahu. Mereka disiasat persepsi tentang peningkatan diri dalam sekumpulan wanita dan lelaki melakukan yoga. Mereka pergi ke kelas-kelas semacam itu untuk mencari ketenangan dan keharmonian batin, penipuan, yang begitu kurang hari ini bagi penduduk bandar-bandar besar.

Tetapi dalam praktiknya ternyata yoga meningkatkan harga diri, harga diritanpa mengubah ciri-ciri watak asas dan kelajuan reaksi saraf sistem saraf.

Percubaan melibatkan 450 orang. Pengalaman purata yoga berlatih dari satu setengah hingga tiga tahun.

Semasa latihan, para peserta kajian diminta menjawab soalan-soalan dari suatu soal selidik psikologi khusus yang menunjukkan tahap kebimbangan dan jenis sikap yang sebenarnya terhadap diri mereka dan orang lain. Selepas latihan, peserta dalam eksperimen tersebut diminta menjalani prosedur EEG yang tidak rumit (electroencephalogram otak).

Hasilnya menunjukkan bahawa kelas yoga sama sekali tidak tidak membawa kepada tenang, bersantai dan harmoni keperibadiandan kesan pandangan positif dunia dicapai melalui narsisisme, dimana 97% daripada mereka yang terlibat muncul setahun selepas permulaan latihan.

Oleh itu, pakar neurofisiologi Jerman telah menyimpulkan bahawa manfaat yoga kurang daripada bahayaSejak narkisistik narkis menjadi sukar untuk membina hubungan, bekerja, hidup di bawah satu bumbung. Hasil penyelidikannya, para ilmuwan telah menerbitkan di Planet Today penerbitan.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan