Berita

Minggu Fesyen Paris: Elie Saab Spring-Summer 2016

Minggu Fesyen Paris: Elie Saab Spring-Summer 2016

menyertai perbincangan

 

Baru-baru ini, koleksi pereka baru dari Lebanon - Elie Saab - telah disampaikan kepada orang awam di Paris. Inspirasinya diilhamkan oleh kisah Counto Anglo-Irish Lila Wingfried mengenai perjalanan luar biasa beliau ke India pada awal abad ke-20.

Dengan bantuan hiasan, mengingatkan hutan tropika yang sebenar, kombinasi pakaian dan aksesori yang tidak pernah dilihat dalam koleksi pereka, Eli Saab berjaya menyampaikan semangat pengembaraan sebenar. Mari lihat.

Jadi, bukan untuk keseronokan, terpesona oleh motif India, couturier mencipta koleksi pakaian feminin yang menakjubkan dalam gaya Victoria.

Berdasarkan tradisi Saree India dan menambah siluet Inggeris aristokratik pada masa itu, ternyata gaun menarik yang luar biasa, diilhamkan oleh kenangan era Raja Edward.

Sebagai tambahan kepada siluet bangsawan, kebanyakan pakaian mempunyai kerah tinggi.

Perjalanan berkait rapat dengan gaya safari. Dan di sini, Elie Saab berjaya mengalahkan baju baju biasa dengan cara yang baru.

Podium dimainkan dengan kecerunan kain dari cahaya nada lavender yang lebih ringan ke kilauan nilam yang terang.

Kain ultra ringan (renda, sutera) dihiasi:

 • renda volum;
 • benang perak buatan tangan buatan tangan murah hati;
 • manik dan batu patung;
 • sisipan guaman.

Dan kain tirai yang luar biasa memberikan pakaian pengikat dan penghalusan.

Di samping model bijak tetapi mewah, koleksi itu juga mempunyai pakaian mewah yang sama dalam gaya bogel. Dengan rhinestones dan batu, corak asal diletakkan dengan tangan, layak menjadi hiasan ratu sendiri.

Bagi panjang, terdapat beberapa versi renda pendek dengan lengan panjang dan model hadapan pendek dengan punggung panjang.

Bukan tanpa eksperimen dalam gaya. Maka Saab datang kepada gabungan yang menakjubkan:

 • seluar klasik digabungkan dengan skirt yang boleh ditanggalkan ke lantai;
 • pakaian dengan capes seperti jaket dan jaket kaya bersulam dengan batu;
 • seluar pendek;
 • pakaian - sari dengan puncak tepi. Dalam bentuk pinggiran Afrika berkhidmat mutiara dan manik-manik diikat pada benang panjang.

Secara tradisinya, koleksi haute couture berakhir dengan pakaian perkahwinan. Kali ini, Elie Saab mencipta pakaian perkahwinan tertutup, bersulam dengan kristal, dengan kereta api panjang dan tanjung bukannya tudung.

Berhubung dengan aksesori terpilih, couturier oriental melampaui semua jangkaan. Cengkaman Banal memberi laluan kepada beg pinggang yang elegan. Koleksi itu juga termasuk topi terang, disemat dengan batu - topi dan gelung.

Dan, mungkin, yang paling tidak dijangka adalah pilihan kasut untuk melengkapkan imej pengembara - ini kasut renda tinggi kasar, dihiasi dengan rantai dan pin dan sandal minimalis tanpa tumit.

Sangat sukar untuk menyampaikan keseluruhan idea couturier dengan tepat. Ia mesti dilihat dengan mata saya sendiri. Tidak akan ada yang tidak peduli, itu pasti!

Tidak dinafikan, dalam masa terdekat bintang-bintang akan berkilau dengan pakaian dari Saab pada acara sosial.

Komen
 1. Renata
  15.02.2016

  Elie Saab adalah pereka kegemaran saya! Ini hanya karya seni!

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan