Gaya pakaian dan model

Pakaian simetri - tertarik dengan siluet luar biasa

Pakaian simetri - tertarik dengan siluet luar biasa

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri dipotong
 2. Gaya
 3. Jenis-jenis asimetri
 4. Warna popular
 5. Trend fesyen
 6. Apa yang perlu dipakai?
 7. Aksesori
 8. Kasut

Pakaian dengan unsur asimetri popular dengan wanita fesyen bukan untuk musim pertama. Mereka tertarik dengan kebingungan yang sengaja membayangkan kemudahan dan kebebasan. Lebih-lebih lagi, kerana asimetri dipotong, seorang gadis boleh mendedahkan bahagian badan tertentu dan menarik perhatian kepadanya, tetapi pada masa yang sama ia tidak kelihatan kasar dan terlalu terang.

Ciri-ciri dipotong

Pakaian, potongan yang boleh dipanggil asimetri, mempunyai kelebihan seperti:

 • Pakaian membuat gadis itu lebih menggoda.
 • Secara visual, pakaian ini meningkatkan siluet.
 • Dengan pilihan tepat mengenai asimetri, seorang gadis dalam pakaian seperti itu boleh menyembunyikan cacat tertentu.

Gaya

Gaun asimetri adalah pilihan yang kerap apabila anda memerlukan pakaian untuk malam yang penting atau pantai. Gaya utama di mana pakaian tersebut dibentangkan ialah siluet berbentuk A dan berbentuk, serta trapeze.

Satu lagi gaya yang sering digunakan untuk pakaian asimetri ialah pakaian-toga gaya antik. Angka dalam gaun itu menarik dan kelihatan sangat menggoda.

Jenis-jenis asimetri

Dalam gaun gaya ini boleh ada butiran yang tidak simetris:

 1. Lengan. Pakaian dengan satu lengan kelihatan asli dan sering dipilih untuk pesta atau majlis khas yang lain. Selalunya, dalam gaun tersebut, asimetri di bahagian atas dilengkapi dengan rok yang tidak rata.
 2. Skirt. Model yang mempunyai hem yang tidak rata adalah yang paling popular di kalangan gaun asimetri. Mereka menarik perhatian gadis-gadis yang ingin menunjukkan kaki langsing mereka, tetapi pada masa yang sama mereka menganggap panjang mini terlalu mencabar. Terdapat beberapa pilihan untuk pakaian dengan hem asimetris. Ia boleh menjadi pakaian pelbagai lapisan, yang terdiri daripada skirt dengan panjang yang berbeza. Hujung boleh sloped ke sisi atau belakang. Terdapat juga model dengan tirai asli.
 3. Melatih Kemuncak pakaian yang tidak simetri itu adalah bahagian hadapan pendek yang dipendekkan dan belakangnya memanjang sehingga ia membentuk kereta api. Gaun tersebut sering dipilih sebagai pakaian petang yang menakjubkan. Mereka kelihatan lebih baik pada wanita yang mempunyai kaki langsing.
 4. Cutout. Pakaian dengan garis leher asimetri sering dipilih oleh gadis-gadis dengan bahu yang indah. Versi pakaian ini membantu membetulkan asimetri dada secara visual, tetapi perlu memilih model dengan berhati-hati supaya kecacatan itu terlicin dan tidak diserlahkan. Salah satu varian yang paling biasa dari jenis asimetri ini ialah kehadiran tali bahu pada satu bahu.

Warna popular

Putih

Warna-warna gaun asimetri itu amat diperlukan apabila mereka mencari versi musim panas yang ringan.

Selalunya gaun tersebut mempunyai hem asimetris dan leher terbuka. Pakaian salji putih pada satu bahu dan dengan lengan terbuka di satu tangan juga ada permintaan.

Hitam

Berpakaian dengan bahagian bawah hitam yang kasar boleh berfungsi sebagai pakaian ringkas dan elegan untuk sebarang majlis.

Melengkapkannya dengan tali pinggang yang cerah, tumit dan perhiasan emas, anda dapat melihat pemandangan malam yang mewah. Gaun hitam pada satu bahu juga biasa.

Merah

Dalam pakaian asimetri merah yang terang mana-mana gadis akan kelihatan hebat, jadi ia dipakai terutamanya sebagai pakaian koktel atau malam.

Selalunya, pakaian merah gaya ini adalah model dengan satu tali bahu, dengan satu lengan atau dengan kereta api. Tidak kurang produk yang spektakuler dengan hem sempit.

Warna asimetri

Secara berasingan, perlu diperhatikan pakaian yang mudah dipotong, yang, disebabkan oleh skim warna khas, kelihatan asimetrik.

Pakaian sedemikian adalah pilihan yang baik untuk pejabat, kerana potongan itu akan memenuhi kod pakaian, dan warna akan membantu menonjol di antara pekerja pejabat lain.

Trend fesyen

Di antara pakaian gaya ini, yang paling popular pada masa ini adalah model dengan skirt asimetris. Di satu pihak, hem boleh menyentuh lantai atau bahkan bergerak ke dalam kereta api, dan di sisi lain, kaki telanjang naik atau turun.

Model dengan asimetri di bahagian atas adalah kurang biasa. Mereka diwakili terutamanya oleh gaun dengan satu lengan atau dengan asimetri garis leher.

Apa yang perlu dipakai?

Pakaian elegan yang tidak simetri boleh dipakai dengan bolero, bulu, jaket atau kot. Pada malam musim panas yang sejuk, pakaian kasual dengan hujung yang tidak rata dapat dilengkapi dengan jaket lembut, jaket denim atau raglan.

Bagi beg itu, kemudian untuk petang asimetris bersama mengambil klac kecil untuk memadankan pakaian. Pakaian kasual musim panas dengan asimetri melengkapkan beg sampul atau beg tangan kecil dengan tali nipis. Model pejabat digabungkan dengan cahaya sederhana atau beg kulit hitam.

Aksesori

Model asimetri pakaian sangat terang dan ekspresif yang dalam kebanyakan kes mereka tidak menggabungkan perhiasan dengan mereka sama sekali. Jika bahagian atas gaun tersebut diwakili oleh korset, kehadiran kalung atau rantai dibenarkan. Pakaian panjang yang tidak simetri perlu ditambah hanya dengan gelang atau gelang.

Pakaian satu bahu juga memerlukan aksesori minimum. Ia akan cukup untuk memakai anting-anting terang, dan untuk mencari gelang yang menarik di tangan terbuka.

Kasut

Memilih kasut untuk pakaian asimetri, anda harus memberi perhatian kepada warna-warna klasik (hitam, kelabu, putih) atau mengambil kasut untuk dipadankan dengan pakaian. Kasut berwarna terang yang berwarna-warni dengan hiasan ekspresif boleh dipanggil pilihan yang tidak sesuai, muatan bawah.

Heel dalam kasut untuk pakaian asimetris adalah lebih baik untuk memilih tinggi atau menggantikannya dengan baji. Kasut tanpa kasut digabungkan hanya dengan pakaian pendek yang tidak simetris.

Komen
 1. Liana
  20.02.2016

  Saya suka pakaian dengan hem simetri atau pada satu bahu)

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan