Gaya pakaian dan model

Pakaian berlipat: mari kita bercakap tentang lipatan bergaya

Pakaian berlipat: mari kita bercakap tentang lipatan bergaya

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Mempunyai pakaian yang dilipat
 2. Siapa yang sesuai?
 3. Perbezaan korelasi dari plisse
 4. Kain
 5. Panjang
 6. Warna popular
 7. Marilyn Monroe Pleated Dress
 8. Apa yang perlu dipakai?
 9. Kasut
 10. Aksesori

Pleated - adalah cara yang luar biasa untuk memberikan pemandangan mewah ke kain dan pakaian. Mewah dan kewanitaan memberikan pakaian berlipat yang boleh dikenakan oleh mana-mana wanita, menekankan kecantikannya.

Mempunyai pakaian yang dilipat

Kelimpahan lipatan adalah unsur yang sukar imej, oleh itu, ia biasanya digunakan sebagai berikut:

 • Bahagian bawah pakaian adalah skirt berlipat. Membantu memindahkan aksen ke bawah, mungkin untuk pakaian apa pun panjang dengan pinggang yang rendah atau tinggi. Ia dicairkan dengan butiran imej yang lain, meninggalkan sentuhan kewanitaan dan keanggunan.
 • Maklumat terperinci: pada lengan menyembunyikan kepenuhan tangan, di bahagian atas pakaian - secara visual meningkatkan jumlah dada. Ia membantu untuk mencipta imej yang elegan, menambah kekaguman bohemian kepada penyebaran kain lengan. Mengarahkan pandangan dari pinggul lebar. Imej itu elegan dan menarik.
 • Pleated sepanjang panjang pakaian - pilihan yang indah dan perayaan. Dia sering dipukul dengan kekurangan lengan, kolar laconic, dan aksesori yang cantik. Pakaian potongan ini digunakan untuk perayaan, jadi mereka mesti dipilih dengan sangat hati-hati. Tetapi trend ini tidak kehilangan kaitannya untuk beberapa musim.

Pakaian dari bahan tipis membolehkan anda membuat model bertingkat pelbagai tekstur yang berbeza. Penggunaan kain berlapis dan lentur berbilang lapisan digabungkan dengan sempurna.

Siapa yang sesuai?

Kain berlipat mempunyai sifat yang menarik. Ini membolehkan anda mengikatnya dan membuat jumlah, dan dengan kehadiran bentuk yang subur - dengan mahir menyembunyikannya. Keseronokan untuk menghadapi semua, adalah penting untuk memilih panjang dan aksen tempat yang tepat.

Lipat tambah jumlah, sehingga mereka pergi ke gadis-gadis langsing, mencipta cahaya, memberikan gambar yang lembut dan romantis. Dengan persembahan yang berkemahiran, pleating mampu menyembunyikan kepenuhannya, menekankan kewanitaan, menambah keanggunan yang canggih.

Kanak-kanak perempuan yang tinggi boleh mencuba pakaian lama yang berlipat-lipat, lipatan pada skirt akan menyembunyikan paha lembut, dalam kes-kes yang bermasalah, anda boleh mengalihkan penekanan ke bahagian atas. Ini adalah benar untuk angka "pir": korset atau lengan yang terbungkus akan mencipta proporsi yang betul. Rok kerah yang mengalir mengalihkan perhatian dari bahu yang luas. Kanak-kanak perempuan yang pendek perlu berhati-hati dengan tekstur kain seperti itu, mereka akan dibantu dengan aksen warna, renda sepanjang keseluruhan pakaian atau penggunaan lipatan rata yang besar yang akan menutup kelantangan.

Perbezaan korelasi dari plisse

Corak dan berlipat-lipat - cara menambah jumlah produk akhir dengan menambah fabrik dengan cara tertentu. Satu sisi berlipat lebih panjang, yang lain lebih pendek. Terlepas dari arah dan lokasi lipatan, lebar lipatan akan lebih besar daripada hem. Corak dibuat dengan saiz yang sama dan untuk lipatan, dan untuk lipatan. Oleh itu, dalam seksyen, ia menyerupai akordion, yang dibuat untuk peminat kertas.

Oleh kerana itu, lebih mudah untuk mengubah lebar kain bergelombang: mereka mempunyai lipatan seragam yang sama. Dengan lipatan, sukar untuk melakukan ini, kerana sukar untuk melihat perkiraan hem.

Kain

Cara termudah untuk memberikan bentuk yang dikehendaki kepada fabrik yang ringan dan nipis yang cantik terbungkus (satin, asas chiffon, sutera). Mereka secara tradisinya digunakan untuk pakaian beralun elegan. Berkesan mencari kulit bersulam, pakaian rajut dan mengait. Struktur jenis kulit organik membuat kelihatan unik dan bergaya.Kain hangat membuat lipatan lebih kasual dan pejabat.

Bulu berlipat kelihatan mulia dan mahal, adalah tanda nada yang baik. Berpakaian kain rajutan dan dirajut di lipatan - sambutan yang menarik dan berbahaya. Adalah lebih baik untuk menyembunyikan kepenuhan gusi yang dirajut atau untuk menghiasnya, tetapi untuk wanita penuh lebih baik untuk mengelakkan gaya dan gaya permainan yang rumit. Tetapi ibu-ibu masa depan dengan senang hati boleh menggunakan korelasi dan lipatan dari pinggang tinggi di dalam pakaian rajutan dan rajutan.

Panjang

Panjang pakaian harus dipilih untuk kes tertentu, memandangkan ketinggiannya. Penting akan menjadi panjang lipatan, hubungannya dengan butiran lain. Pakaian serba lengkap - versi output, perayaan dan elegan. Pakaian yang lurus atau dilengkapi dengan trim berpelindung lebih serba boleh dan sesuai dengan suasana perniagaan.

Stylists percaya bahawa lipatan harus menyembunyikan jumlah besar, menyembunyikannya. Kaki tidak sekata juga boleh ditutup dengan pakaian seperti itu. Tetapi ia juga perlu memberi penekanan kepada hem asimetrik dalam lipatan.

Lama ke lantai

Pakaian untuk acara sosial dan laluan permaidani akan menjadi sangat halus dan elegan jika ia dihiasi dengan pleats. Ia kelihatan hebat dengan punggung terbuka, lengan terdedah, pilihan lain, dengan kemasan telus dan terbang. Armhole mulut Amerika akan menambah keterukan dan keparahan laconic. Pakaian panjang dalam lipatan kecil - klasik kekal dari gosip.

Midi

Panjang pakaian ekspresif dan berbahaya. Dia membuat sosok dan wanita feminin, menekankan pinggul dan kaki. Jika ini adalah kawasan masalah - sedikit memanjangkan skirt, gerakkan koronasi ke bahagian atas, menekankan patung trim yang subur.

Kain halus dan garis leher - prerogatif gaun malam. Perkara padat, warna dan reka bentuk bijak, gaya klasik, butiran ketat akan menjadikan model menjadi versi pejabat.

Pendek

Pakaian mini berlipat adalah pujian yang hebat kepada angka itu, mengingatkan gaya retro. Banyak perhatian dibayar kepada kolar. Pakaian sedemikian akan kelihatan baik pada gadis kecil dengan angka yang langsing dan langsing.

Warna popular

Untuk tidak merumitkan model, gunakan kain biasa untuk lipatan. Lukisan jarang digunakan, kecil dan mudah. Menarik melihat pakaian gabungan dengan kontras atau kemasan berwarna. Jika fabrik yang berbeza digunakan, maka gamma harus sama. Stylists seperti peralihan, kesan degradasi dalam prestasi lipatan kompleks. Warna-warna cerah dan tepu sentiasa baik dan menarik perhatian. Warna kekuningan yang halus menekankan suasana hati dan cinta vanila.

Hitam

Gaun berlipat hitam adalah pilihan serba boleh yang mudah untuk membuat kedua-dua pejabat dan perayaan. Aksesori yang betul akan membantu untuk merekabentuk imej.

Putih

Gaun putih juga mudah menyesuaikan diri dengan keadaan, serta hitam. Kerana warna, ia lebih dekat dengan pilihan musim panas dan elegan.

Merah

Warna terang dan tepu akan menekankan gaya dan menjadikan pakaian itu sebagai perincian utama. Sesuai untuk perayaan, tetapi pakaian ini memerlukan potongan yang indah dan pendekatan yang bertanggungjawab terhadap semua nuansa.

Marilyn Monroe Pleated Dress

Pakaian yang paling terkenal dan sangat mahal dalam sejarah umat manusia. Karya putih ini diciptakan khusus untuk Marilyn. Stylists berjaya membuat pakaian ringkas dan terang. Sekarang ia adalah model yang paling popular, yang dianggap klasik.

Apa yang perlu dipakai?

Pakaian musim luruh dan musim panas, lipit, menggabungkan dengan lancar dan etnik dan klasik, membentuk pakaian bohemian, hippie atau kasual. Mereka kelihatan hebat dengan jaket, kardigan, jaket, jaket kulit dan denim. Bahagian atas ini menimbulkan kecuaian atau menekankan kelembutan pakaian. Model elegan dan malam menuntut: capes renda, boleros dan kardigan atau bulu untuk musim ini.

Kasut

Untuk pejabat, anda memerlukan bot klasik, tempat duduk, balet flat. Pada musim panas, sandal yang sesuai, rata dan pada platform, sandal terbuka.Butang ikan akan menghiasi kaki panjang dengan pakaian pendek.

Maxi memerlukan tumit yang elegan. Adalah penting untuk memerhatikan bermusim dan mengekalkan gaya pakaian.

Aksesori

Ia perlu menggunakan perhiasan dengan berhati-hati, mereka tidak seharusnya bervariasi dan kompleks.

Kerja terbuka, nipis, dengan unsur udara dan gelang batu kecil, ikat kepala dan rantai, tali pinggang tipis akan membantu memberikan keanggunan dan melengkapkan imej.

Pleated - trend yang sangat baik dan ekspresif, yang sepatutnya di almari pakaian anda!

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan