Gaya pakaian dan model

Apa pakaian yang boleh dipilih untuk korporat?

Apa pakaian yang boleh dipilih untuk korporat?

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Gaya yang sesuai
 3. Warna popular
 4. Tahun Baru
 5. Gaun apa yang sesuai untuk pesta korporat penuh?
 6. Apa yang perlu dipakai?
 7. Kasut

Dalam tempoh cuti, wanita bekerja mula mencari pakaian yang sesuai untuk pihak korporat. Ini amat menarik bagi mereka yang bekerja dalam keadaan kod pakaian yang ketat dan ingin menunjukkan kewanitaan dan kecantikan mereka di sebuah parti korporat dengan pakaian yang hebat dan menarik. Walau bagaimanapun, adalah penting untuk memilih pakaian yang tepat agar sesuai untuk acara korporat dan menekankan hanya merit pemiliknya.

Ciri-ciri

Untuk percutian korporat, anda perlu memilih pakaian yang elegan dan bergaya, tetapi pada masa yang sama model berlebihan dan mencolok tidak boleh diterima. Pakaian yang sesuai untuk majlis ini direka untuk menjadi bergaya dan feminin, serta elegan dan sempurna. Di sini kekasaran, kecerahan yang berlebihan dan seksualiti yang digariskan tidak dapat diterima. Walau bagaimanapun, pakaian yang terlalu membosankan dan pakaian umum yang tidak sesuai untuk pihak korporat tidak akan berfungsi sama ada.

Kain untuk pakaian di mana tindakan korporat, pilih dari bahan mahal dan kualitatif. Pakaian sutera, satin dan baldu adalah yang paling popular. Juga sentiasa dalam pakaian fesyen yang diperbuat daripada kain renda.

Gaya yang sesuai

Jika sebuah parti korporat adalah jamuan atau resepsi di sebuah restoran mewah, gaun malam yang elegan akan menjadi pilihan terbaik. Meja bufet bukanlah acara rasmi, oleh itu gaun koktel yang panjang sederhana dengan potongan mudah dan minimum hiasan akan menjadi yang paling sesuai di dalamnya.

Yang paling popular untuk parti korporat boleh dipanggil model sedemikian:

 1. Pakaian dengan garis leher. Pakaian sedemikian mempunyai rupa yang bergaya dan sangat berdaya saing dengan belahan yang mendalam.
 2. Pakaian dengan korset. Dalam produk tersebut, anda boleh menjejaskan penampilan angka anda, menjadikan dada visual subur, dan pinggang - lebih nipis.
 3. Pakaian dengan langsir. Unsur-unsur hiasan di tempat yang betul akan menambah jumlah kecil dan menyembunyikan kekurangan kecil angka tersebut.
 4. Pakaian dengan armhole Amerika. Dalam pakaian ini, anda boleh melicinkan siluet dengan bahu sudut.
 5. Pakaian dengan asimetri. Model yang paling popular dengan bahagian bawah, kerana terima kasih kepada garis pepenjuru, angka itu secara visual membentang dan kelihatan lebih langsing. Tidak kurang pakaian yang dituntut pada satu bahu.
 6. Pakaian dengan celah di bahagian depan. Selalunya ini adalah pakaian panjang di lantai dengan pemotongan yang agak tebal dari pinggul sepanjang satu kaki.

Warna popular

Model yang paling berjaya ialah gaun hitam. Ia akan menarik perhatian, tetapi pada masa yang sama ia akan menghalang kulit dan akan menekankan kelebihan angka tersebut. Dengan pakaian ini, anda akan mendapat imej feminin yang elegan dan misterius.

Pakaian petang dalam warna putih, pastel atau ungu juga kelihatan anggun. Juga pilihan yang baik adalah pakaian monophonic kelabu, burgundy atau biru gelap. Dalam kes ini, jangan lupa bahawa warna gelap menunjukkan keupayaan untuk langsing, dan dalam pakaian ringan bentuk-bentuk akan menjadi lebih subur dan bulat.

Tahun Baru

Sebelum sambutan korporat Tahun Baru, perhatian khusus diberikan untuk memilih pakaian yang sesuai. Selalunya, parti Tahun Baru melibatkan pakaian yang hebat dan cerah, jadi hiasan mereka sering mengandungi batu permata, rhinestones atau sequins. Renda, manik, leher yang luar biasa, langsir, Basque, tali pinggang luar biasa, shuttlecock - pelbagai butiran pakaian untuk pesta korporat Tahun Baru adalah sangat hebat.

Ramai wanita mendengar nasihat untuk memilih warna pakaian mengikut horoskop, tetapi anda tidak akan kehilangan jika anda memilih pakaian salji putih, kelabu atau beige untuk sambutan seperti itu. Sekiranya anda ingin kelihatan hebat, pilihlah naungan fuchsia atau warna biru yang mendalam.

Gaun apa yang sesuai untuk pesta korporat penuh?

Apabila memilih pakaian untuk parti korporat, gadis-gadis dengan bentuk yang mengagumkan perlu memilih model yang boleh menyembunyikan cacat angka mereka.

Gaya yang paling sesuai dipertimbangkan:

 • Pakaian dengan pinggang yang tinggi
 • Pakaian sarung
 • Pakaian panjang sederhana dengan skirt yang dibalut

Sekiranya anda mempunyai bentuk yang luar biasa, jangan pilih pakaian panjang untuk korporat. Pilihan yang lebih baik adalah model sedikit di bawah lutut. Bagi warna, kanak-kanak perempuan dinasihatkan untuk memilih pakaian berwarna penuh dalam julat gelap, contohnya, kelabu gelap, ceri, hitam atau biru gelap. Gadis-gadis yang mempunyai pinggang bulu mata boleh menggunakan pakaian dua warna (dengan bahagian bawah yang lebih gelap) atau memilih model dengan cetakan hitam dan putih.

Apa yang perlu dipakai?

Ia perlu mengambil beg klac atau sampul surat untuk pakaian yang elegan. Banyak pakaian termasuk gabungan tali pinggang, lebarnya yang ditentukan oleh gaya dan angka gadis itu. Dari pakaian luar untuk pakaian koktel, anda boleh mengambil jaket yang dipasang, dan untuk malam bersama - bolero.

Aksesori

Sekiranya bahu dalam pakaian dibuka, anda perlu memakai anting-anting panjang, dan model dengan penutup tertutup kelihatan baik dengan rantaian yang elegan dan loket. Untuk pakaian dengan lengan pendek, anda boleh mengambil gelang, terutamanya jika lengan tidak simetri.

Idea yang baik ialah menggunakan berlian besar atau permata lain. Perhiasan mutiara juga merupakan pilihan yang baik.

Kasut

Pilihan terbaik untuk kasut parti korporat, tanpa keraguan, akan menjadi kasut dengan tumit tinggi. Mereka boleh dengan kaki terbuka, baji atau dengan tali. Warna kasut paling kerap dipilih sebagai hitam, tetapi varian kasut untuk memadankan pakaian atau untuk menyesuaikan tali pinggang akan sesuai.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan