Gaya pakaian dan model

Bagaimana untuk memilih pakaian perkahwinan?

Bagaimana untuk memilih pakaian perkahwinan?

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Peraturan pemilihan
 2. Panjang
 3. Gaya
 4. Untuk wanita hamil
 5. Untuk penuh
 6. Warna
 7. Aksesori
 8. Gaya rambut
 9. Buat

Dalam kehidupan setiap gadis ada lelaki yang sama dengan siapa dia bersedia untuk mengikat simpulan. Ia sering berlaku bahawa pengantin baru memutuskan untuk bersumpah sebelum pasukan yang lebih tinggi dan pergi ke gereja untuk berkahwin. Apa yang patut menjadi pakaian perkahwinan dan cara memilihnya dengan betul?

Peraturan pemilihan

Jika anda membuat keputusan untuk perkahwinan, maka anda harus memberi perhatian kepada peraturan tertentu untuk memilih pakaian perkahwinan:

 • Untuk majlis perkahwinan tidak akan sesuai dengan pakaian, tangan, bahu, belakang, kaki dan dada yang terlalu telanjang. Pakaian mesti ditutup atau ditambah dengan bolero.
 • Begitu juga dengan panjang - ia harus berada di bawah lutut. Anda tidak boleh memakai pakaian perkahwinan pendek dan ketat.
 • Ia tidak perlu memilih pakaian dengan dekorasi mewah. Bordir yang halus, manik-manik mutiara atau tirai akan menjadi tepat.
 • Satin, chiffon, guipure atau kain lain yang sesuai untuk kain, tetapi anda harus memberi perhatian kepada pakaian untuk kelihatan semula jadi dan mudah.
 • Model ergonomik untuk perkahwinan akan menjadi pakaian dengan potongan lurus atau sedikit lurus.
 • Kereta api adalah elemen pakaian perkahwinan Katolik, jadi ia tidak sepenuhnya sesuai untuk gereja-gereja Ortodoks.
 • Kepala semestinya ditutup dengan topi.
 • Kesederhanaan dalam pakaian terus dalam solek yang tidak mencolok dan sederhana, tetapi kasut yang selesa.

Panjang

Ramai yang biasa menganggap bahawa pilihan terbaik untuk majlis perkahwinan ialah panjang maxi. Cantik, murni, sederhana. Panjang lantai, tentu saja, adalah relevan pada setiap masa, tetapi gereja tidak melarang gaun panjang sederhana, selagi lutut ditutup.

Pakaian panjang renda atau satin akan kelihatan anggun, elegan dan cukup hebat. Anda boleh menambah kepadanya kerudung lembut atau selendang renda di kepala dan bahu.

Terutama popular adalah mengubah pakaian, di mana skirt boleh berubah bentuk atau unfasten. Di antara mereka, anda boleh mencari model gaya yang sesuai untuk majlis perkahwinan, dan untuk acara yang serius. Rok yang boleh ditanggalkan akan menyelesaikan masalah panjang, jika anda seorang kekasih pakaian pendek.

Gaya

Gaun dalam gaya puteri dan tahun ini sangat jarang dipilih untuk majlis perkahwinan. Adalah dipercayai bahawa ia bukanlah rok yang lembut yang membolehkan anda menunjukkan kesederhanaan pengantin perempuan. Walau bagaimanapun trend fesyen telah mempengaruhi corak pakaian perkahwinan. Ia dibenarkan memilih pakaian dengan lengan dan garis leher fabrik lut.

Dengan lengan

Pakaian perkahwinan boleh dibuat dengan pelbagai bentuk lengan: lampu suluh, lurus, licin, panjang atau pendek.

Kelembutan dan ketenangan feminin dari pakaian dengan lengan panjang. Pilihan terbaik ialah pakaian dengan korset renda dan lengan baju, serta model dari satin.

Sekiranya pilihan anda ada pada model dengan lengan pendek, maka ke sisi anda perlu menambah sarung tangan yang sepadan dengan warna dan bahan.

Tertutup

Menurut kanon gereja, pakaian yang meliputi lengan, bahu, dada dan kaki akan menjadi ideal untuk perkahwinan. Pakaian gaya tertutup akan sesuai untuk gadis-gadis yang sederhana dan serius yang ingin kelihatan sempurna. Dan lengan baju dan kancing guipure mencairkan keparahannya.

Dicelup

Gaun pengantin yang diperbuat daripada renda dan guipure menekankan kerapuhan dan kelembutan gadis itu. Gaun pengantin itu akan disempurnakan dan kaya.

Satu lagi kelebihannya adalah kerana kemewahan bahan, pakaian tidak memerlukan sebarang hiasan dan penambahan khas. Gaun ini boleh dijahit kain lapang atau dihiasi oleh mereka.

Mudah

Kesederhanaan dan keindahan gaun tanpa pakaian yang tidak perlu menekankan ketidakupayaan pengantin perempuan, memberikan kelembutan dan kewanitaannya. Pakaian ini akan menjadi yang paling sesuai untuk majlis perkahwinan. Pakaian satin yang mudah dengan tudung renda akan menjadi pilihan yang paling berjaya.

Untuk wanita hamil

Sekiranya perkahwinan akan berlaku semasa kehamilan, anda perlu memilih dengan teliti siluet tersebut. Pada bulan pertama kehamilan, pilihan terbaik adalah pakaian A-line atau pakaian Yunani dengan pinggang tinggi, yang akan menyembunyikan perut.

Oleh kerana pakaian putih, menurut dogma keagamaan, hanya boleh dipakai oleh seorang dara, gadis-gadis dalam posisi harus memilih pakaian warna-warna cahaya yang lain.

Untuk penuh

Ia adalah perlu untuk mendekati pilihan model dengan berhati-hati, dengan mengambil kira ciri-ciri perlembagaan. Siluet Yunani sejagat akan menyembunyikan hampir semua kekurangan dalam perut, dan pakaian A-siluet akan membetulkan kelemahan pada pinggul.

Jika anda mempunyai pinggang yang jelas, cuba pakaian siluet duyung.

Pakaian-trapeze menyembunyikan pinggul yang luas dan menjadikannya bahu yang lebih luas.

Warna

Sebagai tambahan kepada warna putih tradisional, pakaian mana-mana warna dan nada halus juga sempurna untuk perkahwinan itu: merah jambu, krim beige, susu, hijau, biru.

Tidak sah untuk pakaian perkahwinan warna gelap.

Pakaian putih adalah penyelesaian tradisional untuk perkahwinan, jadi pakaian ini tidak akan pernah hilang. Sebagai tambahan kepada simbolisme putih, ia juga berjalan lancar dengan tan pengantin perempuan. Jadi jika anda berjaya pergi ke laut atau di solarium sebelum majlis perkahwinan, pakaian putih akan kelihatan sangat baik pada kulit gangsa.

Aksesori

Kasut

Pastikan anda memberi perhatian kepada kasut di mana anda akan menduduki keseluruhan majlis perkahwinan. Dia harus sederhana dan selesa, pada tumit rendah, kerana di atas kepala anda akan memegang mahkota.

Ia tidak perlu memilih untuk memilih kasut dengan butiran yang cerah dan menarik, kerana ia mungkin tidak sesuai dengan imej yang mudah.

Tutup kepala

Anda boleh menggunakan tudung, selendang lut atau tudung di kepala anda, serta topi sebagai tudung pada majlis perkahwinan. Penyelesaian moden juga akan menjadi tudung tudung atau mencuri.

Anda boleh melengkapkan imej dengan bantuan aksesori lain, contohnya, menggunakan sarung tangan apa-apa panjang, gelang bunga semulajadi atau tanjung pada bahu.

Keterukan dan kesederhanaan gaun pengantin itu menyiratkan bahu dan lengan yang dilindungi, tetapi ini tidak bermakna pakaian itu harus ditutup secara tuli. Pilih bolero renda, selendang atau selendang panjang untuk pakaian anda dan anda tidak perlu meninggalkan model terbuka.

Gaya rambut

Gaya rambut juga harus mudah supaya ia tidak merosakkan di bawah penutup kepala dengan mana anda akan menutup kepala anda. Jika gaya rambut dilengkapi dengan tudung, maka anda tidak perlu menutup kepala tambahan - perkara utama ialah penutup tudung di bahagian atas kepala.

Sangat cantik melihat bunga segar di rambut dan sebagai hiasan.

Buat

Di dunia moden, anda tidak boleh melakukan tanpa make up, oleh itu anda perlu pergi ke gereja dengan make-up sederhana dan mudah. Cahaya semulajadi make-up adalah yang terbaik, tetapi anda tidak perlu cat bibir anda, kerana anda perlu mencium ikon dan salib.

Dan pilihan terbaik akan menjelaskan isu ini dengan imam.

Perkahwinan adalah acara yang sangat bertanggungjawab dan keputusan yang paling penting dalam kehidupan orang muda. Itulah sebabnya ia patut mengambilnya dengan penuh kesungguhan dan semua perkara - solekan, panjang pakaian, aksesori, topi, dan sebagainya - berunding dengan bapa kudus yang akan menjalankan upacara ini.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan