Gaya pakaian dan model

Pakaian polo adalah penyelesaian yang sempurna untuk aktiviti luar.

Pakaian polo adalah penyelesaian yang sempurna untuk aktiviti luar.

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
  1. Siapa yang sesuai?
  2. Panjang
  3. Jenis pengikat
  4. Apa yang perlu dipakai?
  5. Kasut
  6. Aksesori

Hari ini, polo dianggap sebagai pakaian uniseks, tetapi bertahun-tahun yang lalu ia pertama kali muncul sebagai unsur baju renang lelaki. Kemeja polo dipakai oleh lelaki yang terlibat dalam sukan yang sama. Secara beransur-ansur, polo "dilatih semula" dari pakaian sukan hingga kasual, dan dari masa ke masa, gadis juga memakai elemen almari pakaian ini, walaupun dalam bentuk yang sedikit diubahsuai.

Pakaian polo adalah baju panjang dengan lengan pendek dan kolar belok dengan butang. Ia selesa dan tidak menghalang pergerakan, jadi ia bagus untuk aktiviti luar. Pakaian polo pertama kebanyakannya berwarna dan jelas. Hari ini pelbagai warna pakaian ini jauh lebih kaya. Model dua warna dan tiga warna adalah popular, serta pakaian dengan corak geometri.

Selalunya kanak-kanak perempuan memilih lebih banyak jenis polo feminin, contohnya, dengan ruffles di atas skirt.

Siapa yang sesuai?

Polo pakaian - salah satu daripada beberapa jenis pakaian yang sesuai dengan semua gadis tanpa pengecualian. Oleh kerana siluet sederhana dan semi-sekeliling dan panjang klasik (ke tengah-tengah lutut), ia menyembunyikan dengan sempurna semua kelemahan angka - jika ada - dan menekankan kelebihannya.

Pada gadis sukan, pakaian ini paling baik - dan tidak menghairankan, kerana polo telah diciptakan dengan tepat untuk menunjukkan tokoh yang cantik, olahraga. Walau bagaimanapun, wanita-wanita yang tidak banyak memberi perhatian kepada sisi kehidupan ini mampu membeli pakaian ini.

Gadis-gadis Chubby akan menyukai cara pakaian polo duduk di atasnya. Pemotongan lurus, ketiadaan hiasan apa-apa di pinggang dan pinggul, digabungkan dengan topeng kain tebal jumlah tambahan di bahagian bawah. Tetapi lengan yang dipendekkan dan garis leher yang suka bermain pada butang membolehkan anda mempersembahkan zon dekolok dalam cahaya yang menguntungkan.

Panjang

Oleh kerana pakaian polo pada mulanya bertujuan untuk sukan di udara terbuka, ia mempunyai panjang sedikit di atas tengah-tengah lutut. Rok seperti itu dianggap optimum kerana ia tidak menghalang pergerakan dan membolehkan atlet berasa selesa. Walau bagaimanapun, dari masa ke masa, keperluan ketat mengenai panjang pakaian telah hilang, dan hari ini di kedai-kedai anda boleh mencari model polo dengan skirt pelbagai panjang - dari mini ke maxi.

Lama

Pakaian panjang dengan skirt di bawah lutut. Untuk pakaian sukan, panjang ini tidak tipikal, tetapi pakaian polo telah lama berpindah dari almari sukan ke kasual. Pakaian polo panjang kelihatan sangat luar biasa, berkat kombinasi unsur-unsur sporty (lengan pendek, kolar butang bawah) dan skirt romantis.

Pakaian polo panjang tidak sesuai untuk semua situasi, contohnya, di pejabat atau di acara kebudayaan, ia akan kelihatan keluar dari tempat. Tetapi untuk berjalan-jalan di sekitar bandar, pergi ke pantai atau membeli-belah adalah sangat diperlukan.

Pakaian polo dengan skirt ke lantai jarang berlaku, tetapi kelihatan sangat mengagumkan. Terutama dengan baik model ini sesuai untuk kanak-kanak perempuan tinggi - dengan ketinggian kecil skirt maxi lurus boleh ubah bentuk perkadaran.

Midi

Panjang midi untuk pakaian polo dianggap klasik, jadi model dengan skirt sederhana panjang adalah yang paling popular. Gaun ini membolehkan anda untuk menunjukkan tokoh sukan dan kaki langsing, tanpa melampaui batas kesopanan. Di samping itu, mudah untuk mengambil kasut untuk pakaian polo sederhana panjang - ini boleh menjadi kasut tekstil atau kasut atau kasut yang lembut.

Pakaian polo biasanya dijahit dari kain ringan, semula jadi yang selesa untuk melibatkan diri dalam aktiviti yang kuat. Selalunya untuk tujuan ini memilih kapas. Tetapi pakaian yang lebih asli, dijahit daripada bahan "bukan sukan", seperti denim.

Pendek

Pada musim panas tidak ada pakaian yang lebih selesa daripada pakaian dengan skirt mini. Pakaian polo pendek sempurna untuk panas, kerana ia tidak sesuai dengan angka dan dijahit dari bahan yang selesa untuk badan. Pada masa yang sama, model pakaian yang dipendekkan sangat pelbagai.

Gaun polo pendek dengan pakaian pemain tenis yang dilipat baju tenis. Pakaian ini kelihatan sangat menarik. Imej yang lebih romantis boleh dibuat dengan bantuan pakaian polo lembut dengan warna yang mempunyai skirt dengan ruffles yang suka bermain.

Pilihan lain ialah pakaian polo pendek dengan skirt pada tali pinggang. Dilengkapi siluet menjadikan pakaian sukan biasa lebih feminin.

Jenis pengikat

Butang

Pakaian polo klasik berpusing dengan dua atau tiga butang. Model moden boleh mempunyai bilangan pengikat. Sebagai contoh, model dalam gaya safari, yang ditekan ke pinggang atau di sepanjang keseluruhan panjang, agak popular sekarang.

Rivet

Rivet logam pada pakaian polo adalah penghormatan kepada kemodenan. Pengikat seperti ini sering dilihat pada model denim atau bahan kasar lain. Gaun dalam gaya tentera biasanya diikat dengan rivet.

Bolt kilat

Zipper terdapat pada gaun polo sangat jarang. Jika ia hadir, maka pergi ke keseluruhan pakaian. Pakaian polo dengan ritsleting biasanya sangat mudah dan direka khusus untuk sukan.

Kekurangan pengikat

Kadang-kadang anda dapat melihat pakaian polo tanpa penjepit. Sebagai peraturan, dalam hal ini, gaun itu tidak mempunyai kerah, tetapi ada garis leher yang tidak biasa, misalnya, bulat atau segi empat tepat.

Apa yang perlu dipakai?

  • Dengan jaket atau sweater. Pakaian polo berjalan lancar dengan jaket ringan, seperti jaket pengebom. Juga, ia akan harmoni dengan denim atau sweatshirt. Untuk mencipta imej seorang gadis dari masyarakat tinggi, memakai sweater polo-leher dengan corak berlian di atas pakaian polo.
  • Dengan headdresses. Polo pakaian boleh digabungkan dengan topi jerami kecil, topi besbol, top tenis atau topi sukan. Untuk membuat imej dalam gaya nautical, letakkan topi polo putih dan biru.
  • Seluar ketat. Pakaian polo jarang dipakai dengan ketat - unsur-unsur almari pakaian ini tidak sesuai dengan baik. Sekiranya ia sejuk di luar, anda boleh memakai pakaian ini dengan seluar jeans, bingkap atau seluar jeans yang kurus.
  • Stoking atau kaus kaki lutut. Ramai di antara kita tidak memakai barang-barang pakaian dari zaman kanak-kanak - dan sia-sia. Bersama-sama dengan pakaian polo, kaus kaki putih mengintip dari bawah kasut kelihatan sangat comel. Imej yang lebih lusuh dan suka bermain boleh dibuat dengan bantuan golf yang tinggi.

Kasut

Pakaian polo tidak sepadan dengan kasut klasik, jadi bagi mereka yang tidak menyukai kasut bertumit tinggi, ini adalah pilihan yang hebat. Tetapi dengan pakaian ini, anda boleh memakai semua jenis kasut sukan - dari kasut dan berakhir dengan kasut tenis. Dengan pakaian polo kelihatan kasut dan moccasin.

Mereka yang lebih suka kasut feminin boleh memakai pakaian ini dengan kasut balet atau sandal yang selesa tanpa tumit. Sandal atau bahkan shales sesuai untuk cuaca panas. Jangan lupa tentang terompah dan selipar. Mereka yang suka memakai kulit, kasut "holey" pada musim panas dengan selamat boleh mencuba dengan pakaian kasut dan polo ini.

Aksesori

Hiasan. Perhiasan berpakaian sukan-polo tidak diperlukan, gelang getah dan lencana maksimum yang terang dengan simbol pasukan kegemaran anda. Sekiranya pakaian dibuat dengan gaya yang berbeza, agak mungkin memakai beberapa perhiasan untuknya. Sudah tentu, perhiasan tidak sesuai di sini, tetapi perhiasan ringkas atau barang kemas bijak akan sangat sesuai.

Tali pinggang. Gaun polo sangat sering dipakai dengan tali pinggang, kerana ia membolehkan anda menunjuk pinggang, yang menjadikan angka itu lebih feminin. Pakaian ini kelihatan hebat dengan tali kulit tenunan atau dengan tali pinggang nipis tekstil.

Watch dan gelas. Dengan pakaian polo adalah lebih baik untuk tidak memakai terlalu banyak aksesori sekaligus. Lebih baik memilih perkara yang paling perlu dan berfungsi. Pakaian ini sesuai untuk jam tangan gaya sukan besar dan cermin mata hitam yang besar.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan