Gaya pakaian dan model

Berpakaian dengan bau menghiasi bentuk apa pun!

Berpakaian dengan bau menghiasi bentuk apa pun!

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Sedikit sejarah
 3. Siapa yang sesuai?
 4. Gaya
 5. Dirajut
 6. Dirajut
 7. Dengan lengan
 8. Dengan kain langsir
 9. Panjang
 10. Warna popular
 11. Musim
 12. Apa yang perlu dipakai?
 13. Aksesori
 14. Kasut

Setiap wanita boleh kelihatan hebat dalam pakaian jika gaya itu berjaya dipilih. Tetapi di antara pelbagai model boleh dibezakan dengan pakaian yang mampu menghiasi sama sekali angka wanita - ini adalah pakaian dengan bau.

Ciri-ciri

Dalam gaun gaya ini, bahagian depan dibahagikan kepada dua unsur berasingan. Salah seorang daripada mereka ditimbun di satu sisi dari bahagian atas ke yang kedua, akibatnya potongan V seperti terbentuk pada pakaian.

Selalunya hubungan digunakan untuk menetapkan pakaian pada angka itu. Panjang model berbeza, tetapi mereka menganggap versi klasik menjadi sedikit di bawah lutut. Selalunya model pakaian sedemikian dibuat dalam bentuk jubah dengan bau, tetapi kain untuk pakaian itu mahal dan cantik.

Sedikit sejarah

Kemunculan pakaian dengan kesan bau yang dikaitkan dengan Diana von Furstenberg. Idea untuk mencipta model pakaian datang dari pereka terkenal ini pada tahun 1973 selepas dia membuat bahagian atas bau. Pakaian Jersey digunakan untuk menjahit pakaian pertama gaya baru. Gaun yang indah menekankan siluet feminin, tidak berhenti bergerak dan mudah dipakai. Dalam dua tahun pertama, wanita membeli lebih daripada lima juta pakaian sedemikian.

Pada tahun 1997, Diana memutuskan untuk mengemaskini pakaian dengan bau. Model baru mula menjahit dari fabrik moden, hem mereka dipendekkan, dan kolar dibuat sempit. Gaun yang diterbitkan juga menampilkan cetakan yang menarik dan dikemas kini. Pada masa kini, model sedemikian adalah permintaan di kalangan wanita dan terdapat dalam almari pakaian fesyen yang banyak.

Kami juga menyedari bahawa pakaian serupa untuk wanita muncul sedikit lebih awal. Kembali pada tahun 40-an, Claire McCardell menawarkan pakaian wanita Amerika yang longgar yang dibaui. Penciptaan pereka ini adalah pakaian denim, tetapi ia bukan pakaian dengan bau, kerana ia dipakai di atas pakaian yang lebih elegan.

Siapa yang sesuai?

Dalam pakaian dengan kesan bau, mana-mana wanita kelihatan anggun dan menarik. Terima kasih kepada leher berbentuk V yang dibuat oleh bahagian-bahagian, anda boleh menekankan dengan berkesan dan sedikit memanjangkan lehernya.

Di samping itu, kelebihan gaun tersebut ialah:

 • Penguncupan visual bahu.
 • Garis pinggang garis bawah.
 • Siluet yang lebih baik (gadis kelihatan lebih tinggi dan lebih langsing).
 • Peningkatan visual dalam payudara.

Dengan kelebihan ini, gaya boleh disyorkan untuk wanita dengan lengkungan, terutama jika angka tersebut menyerupai segitiga terbalik. Sekiranya seorang gadis ingin mengecilkan pinggang, dia harus memilih pakaian yang padat dan menambah tali pinggang yang sama dengan pakaian.

Gaya

Yang paling umum pakaian ini dengan bau:

 • Dengan skirt yang dibasahi.
 • Dengan hem asimetris.
 • Dengan skirt pensil.

Dirajut

Pakaian ini tergolong dalam pakaian kasual. Dalam pakaian dengan bau pakaian rajutan, seorang wanita kelihatan sangat menarik, kerana pakaian seperti itu membantu dalam mewujudkan siluet yang indah.

Pakaian rajut dibungkus dengan mudah dan membantu menegaskan lengkung feminin. Di samping itu, pakaian dari kain ini dicuci dengan baik dan tidak perlu menyeterika.

Dirajut

Pakaian dengan kesan bau dipersembahkan oleh kedua-dua mesin dan bersatu tangan. Sekiranya anda mengikat pakaian seperti ini dengan merajut atau merajuk, anda akan mendapat produk yang unik mengikut keinginan anda. Dalam kes ini, pola dirajut adalah musim panas (dari kapas nipis), dan lebih padat (dari bulu dan akrilik).

Dengan lengan

Lengan dalam model dengan bau panjang dan pendek panjang.Ada pakaian di mana lengan tidak sepenuhnya, tetapi produk yang paling menarik adalah lengan tiga suku. Bangku seperti itu memperlihatkan pergelangan tangan sedikit, yang menambah imej percintaan dan kelembutan.

Dengan kain langsir

Dalam pakaian sedemikian, bahagian hadapan produk, yang berbau, langsir cantik. Untuk pembuatan pakaian sedemikian kain yang digunakan dapat mengalir dan jatuh, membentuk lipatan dan pemasangan. Selalunya, pakaian ini membosankan (terutamanya biru, merah, merah jambu), tetapi terdapat juga produk dengan cetakan.

Panjang

Lama

Panjang pakaian dengan bau ini dipilih terutamanya untuk majlis-majlis khas. Terutama gaun kelihatan mewah di lantai gaya ini dengan warna merah jambu, perak, gading, putih, burgundy dan zamrud.

Gaun-buku lali panjang kasual biasa juga biasa. Sering kali, mereka dihiasi dengan cetakan cerah, seperti bunga atau sel. Banyak pakaian lama gaya ini dipakai dengan tali pinggang, yang berwarna dengan warna atau warna yang berbeza.

Midi

Panjang purata didapati dalam model dengan bau paling kerap. Pakaian ini berdua sederhana dan elegan, dan berani dan menggoda. Mereka boleh terikat dengan penggunaan tali pinggang monokromatik, diikat dengan bros atau dengan bantuan pengikat yang tersembunyi. Gaun ini sangat pelbagai dan mungkin berbeza dalam bentuk garis leher, warna, kain atau kehadiran lengan.

Pendek

Dalam pakaian seperti bau seorang wanita kelihatan sangat menggoda dan seksi. Panjang pendek sering dipilih untuk pakaian malam, memungut kasut dengan tumit dan beg tangan elegan.

Dalam pakaian seperti itu, seorang gadis akan menarik perhatian kakinya, jadi model ini disyorkan hanya untuk wanita langsing.

Warna popular

Merah

Model dengan bau warna ini boleh diletakkan pada tarikh atau di teater.

Sekiranya anda ingin menarik perhatian, angkat baju dengan warna yang terang, dipotong dengan memasukkan warna yang berbeza, rhinestones atau sulaman.

Hitam

Model dengan bau hitam boleh dipanggil pilihan pejabat yang baik.

Oleh kerana warna hitam dianggap asas, mudah untuk menggabungkan apa-apa aksesori dengan pakaian sedemikian.

Putih

Selalunya pakaian putih dengan bau dipersembahkan oleh model pantai dari fabrik lutut dan lapang. Produk sedemikian hampir tidak kelihatan pada badan dan membawa kesejukan pada hari musim panas yang panas.

Di samping itu, terdapat juga model putih elegan - kedua-duanya di atas lutut panjang dan panjang ke lantai.

Biru

Berpakaian dalam warna ini boleh menjadi elegan serta kasual.

Pakaian satin biru yang halus, dilengkapi dengan tali pinggang perak, kelihatan elegan. Model biru gelap sesuai untuk gaya perniagaan, kerana mereka tidak akan menonjol di pejabat. Mereka dilengkapi dengan bot, serta jaket.

Musim

Musim panas

Flax, kapas dan kain ringan lain digunakan untuk model musim panas menjahit dengan bau. Sering kali, untuk pakaian ini mengambil kain yang berwarna-warni, sehingga produknya cerah dan berair.

Spring / Autumn

Dalam cuaca musim luruh yang sejuk atau pada awal musim bunga, mereka biasanya memakai pakaian dengan bau panjang sederhana. Mereka dilengkapi dengan jas hujan, jaket atau kot, serta kasut atau kasut bertumit tinggi.

Musim sejuk

Pada musim dingin, model paling menuntut sejuk dengan bau pakaian rajutan tebal dan bulu. Mereka biasanya mempunyai lengan panjang.

Apa yang perlu dipakai?

Untuk berpakaian gaya ini, anda boleh mengambil mana-mana beg tangan.

Model beg kasual yang besar, beg klac kecil, dan beg tangan dengan tali panjang yang nipis akan kelihatan sama menarik kepadanya. Leher boleh dihiasi dengan selendang kecil yang elegan.

Aksesori

Pilihan yang baik untuk pakaian dengan bau boleh dipanggil manik-manik panjang (manik-manik harus kecil), serta anting gantung.

Jika model itu mempunyai lengan tiga suku, ia patut menghias pergelangan tangan dengan beberapa gelang atau jam tangan yang mengagumkan. Pakaian malam gaya ini berjalan lancar dengan perhiasan mutiara dan emas.

Kasut

Model pasangan ideal dengan bau sandal atau kasut dengan tumit tinggi. Apatah lagi jika pakaian itu dibentangkan dalam panjang klasiknya - midi.

Sandal dengan tali akan berfungsi dengan baik untuk pakaian musim panas. Dalam masa yang sejuk untuk apa-apa pakaian adalah memakai kasut dengan stiletto. Pada musim sejuk, pakaian dengan bau boleh ditambah dengan but tinggi tanpa tumit atau dengan tumit tebal, mantap.

Komen
 1. Ale
  20.02.2016

  Pakaian dengan bau sedikit menggoda kerana ia menghasilkan kesan bau yang boleh dibuka. Saya suka pakaian ini!

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan