Gaya pakaian dan model

Gaun Bandeau - imej menggoda

Gaun Bandeau - imej menggoda

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Siapa yang sesuai?
 3. Varieti
 4. Panjang
 5. Petua untuk memilih
 6. Apa yang perlu dipakai?

Ciri-ciri

Bando - ini adalah salah satu model pakaian paling popular. Pakaian ini hanya dibuat untuk pihak-pihak, kerana ia sangat cantik, seksi dan, lebih-lebih lagi, ia tidak menghalang pergerakan sama sekali, membolehkan anda bersenang-senang sepanjang malam.

Nama gaun geng berasal dari perkataan Perancis, yang diterjemahkan sebagai "pembalut". Malah, model ini mempunyai persamaan tertentu dengan selendang yang terikat di dada. Bando - pakaian cukup terang. Ia bukan hanya sesuai dengan angka, tetapi juga meninggalkan bahu dan kawasan décolleté terbuka. Elemen ciri pakaian geng adalah korset yang kaku tanpa tali bahu dan lengan. Roknya boleh sempit dan agak longgar, tetapi hampir selalu pendek - tidak melebihi lutut tengah.

Siapa yang sesuai?

Gadis-gadis ramping melihat pakaian ini hanya menakjubkan, tanpa mengira ketinggian. Tetapi pemilik bentuk megah tidak boleh memintas sampingan ini, anda hanya perlu menguasai ciri-ciri geng tersebut. Bahagian atas pakaian yang ketat bertindak pada prinsip korset, sedikit mengikat perut. Pada masa yang sama, dada corseted yang dibesarkan kelihatan benar-benar mewah.

Pemilik pinggang yang subur harus memilih baju geng dengan skirt yang longgar. Mereka yang mempunyai pinggul dan pinggang adalah sama, lebih baik memberikan keutamaan kepada pakaian dengan skirt besar, contohnya, gaya "tulip". Jika anda mempunyai bahu dan lengan yang berisi, disarankan untuk meletakkan tippet nipis atau bolero atas pakaian.

Varieti

 • Pakaian bandeau klasik adalah pakaian dengan rok pendek yang ketat, membuka leher, bahu dan dada atas.
 • Gaun Bandeau dengan tali - Ini adalah pengubahsuaian moden gaya ini. Oleh kerana korset pakaian tetap tegar dan tidak memerlukan tambahan "pengukuhan", tali di sini melakukan fungsi hiasan murni.
 • Berpakaianlah dengan rok yang lembut - Satu lagi pengubahsuaian pakaian ini. Rok yang lebih sempit digantikan dengan lebih banyak pilihan: skirt berlipat, loceng, tutu, dll.
 • Berpakaian bersama dengan basky Hari ini adalah salah satu model yang paling popular. Baska kelihatan hebat pada pakaian yang kurus, menjadikannya bentuk yang menggoda, feminin.

Panjang

Gaun bandeau adalah pakaian parti, jadi secara tradisinya agak pendek. Walau bagaimanapun, pereka moden terus mengubah gaya ini, mewujudkan lebih banyak model geng baru dengan skirt yang berbeza panjang.

Lama

Gaun panjang adalah pilihan untuk gadis sederhana yang lebih suka menunjukkan satu perkara: sama ada kaki atau décolleté. Benar, walaupun rok panjang, gaun tersebut tidak kelihatan sangat ketat, kerana biasanya mereka mempunyai celah yang cukup tinggi. Geng panjang boleh menjadi gaun malam untuk majlis-majlis khas, dan pakaian musim panas yang menyelamatkan dari panas.

Midi

Pakaian berbalang panjang sederhana kelihatan sangat elegan. Model semi siluet mudah, dibuat dalam skema warna yang terkawal bahkan boleh dibawa ke pejabat (walaupun anda masih perlu meletakkan jaket di atas pakaian supaya tidak berkilau bekerja dengan bahu kosong). Untuk pergi ke teater, untuk membuka pameran atau ke restoran, pakaian sedemikian akan sangat berguna.

Mini

Gadis-gadis itu sangat gemar pakaian geng pendek, kerana mereka membolehkan anda menunjukkan kepada semua orang tokoh anda yang menarik. Model-model dengan skirt mini agak jujur, jadi mereka harus dipakai hanya untuk acara tidak rasmi.Kami menasihati orang-orang yang bosan dengan pakaian koktel klasik untuk memberi perhatian kepada geng dengan skirt asimetris (lebih pendek di hadapan, lebih lama di belakang), serta mengubah pakaian dengan skirt atas yang boleh ditanggalkan.

Petua untuk memilih

 • Pakaian geng perlu dibeli hanya jika anda pasti bahawa anda akan berasa selesa meletakkan bahu kosong pada paparan. Sekiranya anda berfikir bahawa bahagian tubuh ini tidak sempurna atau tidak suka membukanya, lebih baik menolak untuk membeli model ini (atau memilih jaket atau bolero yang sesuai untuknya).
 • Pakaian-bando boleh menjadi alternatif yang hebat kepada sundress. Jika anda ingin membawa aliran segar ke almari pakaian musim panas anda, pastikan anda melihat model ini. Pilih pakaian dengan korset longgar dan rok longgar. Kain dari pakaian yang dijahit mestilah nipis dan ringan. Pada musim panas, lebih baik memakai pakaian cahaya dan warna-warna cerah. Dalam pakaian ini anda akan kelihatan hebat di pantai atau berjalan di sekitar bandar.

Apa yang perlu dipakai?

Gaun Bandeau adalah pakaian yang sangat berkesan. Ia sangat cantik dengan sendirinya, oleh itu ia tidak memerlukan penyelenggaraan tambahan. Sekiranya ia luar sejuk, anda boleh memakai jaket atau pakaian yang elegan di atas pakaian. Dalam kes ini, rantai leher akan sesuai, tetapi ia perlu dikeluarkan bersama dengan pakaian luar. Pakaian ketat untuk pakaian geng harus dipilih sebagai nipis yang mungkin, cahaya daging, tetapi ketat gelap ketat harus dielakkan. Jika model pakaian cukup mudah, ia akan menjadi baik dengan pakaian ketat atau stoking. Pakaian musim panas yang panjang dengan bahu terbuka boleh dipakai dengan topi dan cermin mata yang berlapis lebar.

Aksesori

Walaupun pakaian geng sangat mandiri, ia tidak boleh dimanjakan dengan pelbagai hiasan. Aksesori apa yang dipilih bergantung pada gaya pakaian.

Dengan perhiasan pakaian malam yang panjang akan kelihatan cantik: anting-anting dan kalung diperbuat daripada batu. Perhiasan dalam bentuk anting gantung yang besar dan gelang berbilang lapisan akan sesuai untuk pakaian koktel geng. Pakaian musim panas boleh digabungkan dengan perhiasan terang: manik-manik panjang, anting-anting yang luar biasa dan sebilangan besar gelang "Gypsy". Jangan lupa juga tentang perhiasan rambut: hairpins asli, ikat kepala, ikat kepala, dll. Lagipun, setiap perincian adalah penting untuk mewujudkan imej yang harmoni.

Kasut

Bando adalah pakaian yang sangat indah, dengan berkesan menekankan angka itu. Seperti pakaian lain yang serupa, dia, tentu saja, "meminta" untuk kasutnya dengan tumit. Lagipun, memakai kasut dengan tumit, gadis itu berubah serta-merta: posturnya menjadi lebih anggun, dan langkahnya menjadi halus.

Bando kelihatan terbaik dengan kasut yang elegan - kasut atau sandal. Kasut dan but tinggi tinggi digabungkan dengan bahagian atas terbuka, jadi lebih baik untuk menolak kasut tersebut. Pakaian geng musim panas dengan skirt yang panjang boleh dipakai dengan kasut di atas tapak rata atau di atas platform. Sandal-gladiator atau balet flat akan kelihatan hebat dengan model ini.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan