Gaya pakaian dan model

Pakaian shift - mudah dan elegan pada masa yang sama

Pakaian shift - mudah dan elegan pada masa yang sama

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Siapa yang sesuai?
 3. Petua untuk memilih
 4. Apa yang perlu dipakai?
 5. Aksesori
 6. Kasut

Imej heroin Audrey Hepburn dari gambar terkenal "Breakfast by Tiffany" pada tahun 1961, yang muncul sebelum kami dalam pergeseran pakaian tidak meninggalkan sesiapa yang tidak peduli, dan model pakaian ini menjadi selamanya dalam sejarah fesyen.

Konsep peralihan (pergeseran, perpindahan), yang memberi nama kepada gaya ini, mula melambangkan perubahan budaya di kalangan orang muda, jauh dari semua yang biasa. Wanita yang telah menjadi lebih santai, sepatutnya suka pakaian, yang memberikan mereka kesempatan untuk bekerja dengan selesa, menari dan hanya bergerak bebas sepanjang tahun.

Bergantung pada bahu, ringkas, pakaian licin menjadi klasik. Ia sepatutnya menduduki niche di dunia fesyen, popular dan disayangi oleh wanita di seluruh dunia.

Pakaian yang sangat selesa, praktikal hari ini adalah pakaian kegemaran, baik untuk pejabat dan untuk perayaan.

Ciri-ciri

Pakaian Shift adalah pakaian yang pendek, bebas mengalir dengan garis lurus, lurus atau trapezoid ke bahagian bawah. Gaya ini tidak menonjolkan pinggang dan lengkung angka itu. Sebaliknya seperti atas yang panjang, biasanya mencapai panjang di atas lutut atau mid-paha. Tidak seperti versi asalnya dengan bahu terbuka, Shift pakaian moden juga dijahit dengan sebarang lengan panjang.

Versi klasik pakaian - dengan garis leher bujur atau bot, jenis kolar - kecil "belok" dibulatkan atau menunjuk pada sudut.

Gaya retro menekankan poket patch atau pinggang di bawah pinggang.

Potongan perut yang ringkas dan ringkas menjadikan anda berasa santai dan menyembunyikan kecacatan tubuh daripada mata yang bersinar.

Siapa yang sesuai?

Pakaian sejagat Shift dengan kesetiaannya membolehkan anda kelihatan elegan dan selesa dengan binaan yang berbeza: dengan angka budak lelaki atau segi empat tepat, pada pemilik perut dan pinggul volumetrik.

Perlu diperhatikan bahawa kekurangan penekanan pada pinggang boleh memberikan beberapa obesiti kepada imej, oleh itu, potongan bebas disarankan untuk serbuk. Anda boleh mencuba dengan tali nipis atau tali pinggang untuk pakaian. Kilo tambahan di pinggang pinggang menyembunyikan api ke bahagian bawah gaya.

Versi pakaian "midi" akan merayu kepada wanita yang lebih matang. Ciri-ciri model akan memisahkan jumlah yang berlebihan dalam perut dan paha, dan imej yang indah sederhana akan menjadi pelbagai dengan warna, kain dan aksesori yang dipilih untuk citarasa anda.

Dan, tentu saja, shiftdress adalah menang-menang untuk gadis-gadis tinggi dengan kaki langsing. Mereka yang ingin mempamerkan angka tanpa cacat boleh memilih pilihan untuk pakaian yang lebih pas.

Petua untuk memilih

Salah satu pilihan untuk pakaian-Shift, siluet separuh bersebelahan ini.

"Klasik genre", dalam pakaian Shift adalah panjang yang pendek. Sudah tentu, ia adalah bernilai mengingati umur, bentuk kaki dan tujuan pakaian. Lagipun, memotong persegi, tanpa suar, membuat pakaian lebih pendek. Jika anda, bagaimanapun, ditentukan, dan tidak akan pergi ke pejabat di dalamnya, maka anda boleh memakai pakaian dengan ketat yang ketat, legging monophonic gelap.

Bahan ini akan mencairkan kesederhanaan potongan: warna kaya, permainan kontras secara terperinci, semua jenis cetak, pola, titik dan titik polka.

Apabila memilih kain, bahan yang dipelihara dengan baik disyorkan, pada flax musim panas dan kapas adalah relevan, dan pada musim sejuk, pakaian rajut, bulu dan kain rajutan akan menghangat mereka.

Apa yang perlu dipakai?

Pakaian-shift adalah wakil yang berharga dari almari pakaian asas. Versi klasik tanpa lengan, kelihatan bergaya dalam kombinasi dengan turtleneck, jumper rajutan.

Di pejabat, pilih versi yang lebih panjang dari pakaian.

Di bawah pakaian dengan tangan terbuka, anda boleh memakai baju lengan panjang. Juga, pada mesyuarat perniagaan, shiftdress akan kelihatan organik dengan jaket.

Dalam masa yang kerap, ia akan menjadi selesa untuk memakai pakaian kardigan atau jaket kulit pendek.

Seperti yang disebutkan di atas, masalah orang yang disayangi, tetapi terlalu pendek pakaian dengan pinggul yang subur, boleh diselesaikan dengan memakai pakaian ketat tebal, legging atau celana ketat.

Aksesori dalam bentuk selendang, atau menekankan pinggang tali yang elegan akan mempelbagaikan pakaian yang bijak.

Aksesori

Pakaian Shift membolehkan anda menggunakan beberapa barang kemas yang menarik: kalung dengan loket, gelang besar, manik berbilang lapisan.

Harta ini membolehkan wanita, dengan siluet yang sederhana, sentiasa kelihatan berbeza.

Tetapi jangan menyalahgunakannya - jika pakaian monokromatik boleh dicairkan dengan kalung yang terang, cincin, ikat pinggang, maka aksesori pakaian berwarna harus digabungkan dengan corak pada kain.

Kasut

Baik dalam harmoni dengan model kami dan menambah kasut selesa dengan tapak kaki rendah, sandal, kasut dan kasut rendah, kasut dengan tumit lebar yang kecil.

Pada musim sejuk, kombinasi peralihan yang hebat dengan but tinggi pada satu tapak rata atau dengan tumit kecil, serta sepatu yang dipakai dengan ketat yang ketat.

Pada masa-masa tertentu, pergeseran pakaian akan menjadi sebuah syarikat yang hebat dengan kasut tumit tinggi.

Pergelangan pakaian akan memberikan perkhidmatan yang baik dalam almari pakaian setiap wanita, memberikan pemiliknya keselesaan yang unik dan, pada masa yang sama, menekankan rasa yang baik dan rasa gaya.

Komen
 1. Olga
  27.02.2016

  Oh, Audrey Hepburn ... betapa hebatnya dia ...

 2. Alina
  20.02.2016

  Pakaian Shift sejagat - sebarang bentuk akan sesuai. dan aksesori boleh menukar imej dengan mudah.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan