Gaya pakaian dan model

Pakaian Bustier - rayuan klasik

Pakaian Bustier - rayuan klasik

menyertai perbincangan

 
Kandungan
  1. Ciri-ciri
  2. Siapa yang sesuai?
  3. Gaya popular
  4. Panjang
  5. Apa yang perlu dipakai?
  6. Penjagaan

Nama "bustier" datang kepada kami dari Perancis. Ia berasal dari perkataan buste, yang diterjemahkan sebagai "dada." Pada mulanya, bustier itu adalah sejenis seluar. Ia adalah silang antara korset dan bra moden. Misi beliau adalah untuk menutup pinggang dan menyokong dada.

Hari ini bustier adalah bra tegar strapless, yang dipakai terutamanya untuk pakaian malam terbuka. Walau bagaimanapun, dari masa ke masa, bustier dari pakaian telah berpindah ke kategori pakaian biasa. Semakin banyak, anda boleh menemui puncak-puncak bustier dan pakaian bustier, yang telah menjadi pakaian bebas.

Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang gaun yang bustier: tentang apa yang mereka ada, yang sesuai dan apa yang mereka bergabung dengannya.

Ciri-ciri

Oleh itu, pakaian bustier adalah hibrid khas pakaian dan bra. Ia dicirikan dengan tanpa tali tanpa lengan dan lengan terbuka dan korset yang dibuat dalam bentuk cawan.

Pakaian bustier sering mempunyai garis leher yang agak terang, jadi ia dianggap sebagai salah satu barangan paling seksi pakaian almari wanita. Ia boleh disesuaikan dengan angka, dan boleh mempunyai rok yang lembut, tetapi bahagian atas selalu tetap terbuka. Semua perhatian tertumpu pada bahu, dada, lengan dan leher, oleh itu, apabila anda memakai pakaian yang sama, anda perlu memastikan bahawa kawasan ini kelihatan sempurna.

Siapa yang sesuai?

Pakaian bustier perlu dirawat dengan sangat hati-hati: walaupun penampilan yang cantik, ia boleh merosakkan imej jika anda memilih model yang salah. Perhatian khusus harus dibayar kepada garis leher dan tangan, kerana pakaian meletakkan semuanya pada layar. Jika anda mempunyai bahu dan lengan yang sangat penuh, lipatan kulit hodoh boleh dikumpulkan di atas kancing. Dalam kes ini, lebih baik untuk menolak pakaian yang bustier (keluar adalah untuk melemparkan jaket yang elegan atau tippet ke atasnya).

Payudara mewah seperti pakaian boleh hadir dalam cahaya yang paling baik. Walau bagaimanapun, adalah sangat penting untuk memilih saiz yang betul: jika korset terlalu ketat, akan ada perasaan bahawa dada hendak "melompat" daripadanya.

Paling penting, pakaian bustier terletak pada kanak-kanak perempuan dengan jam pasir dan jenis segi empat. Jika anda tergolong dalam jenis yang terakhir, kami menasihatkan anda untuk memilih model dengan skirt lengkap untuk menjadikan angka itu lebih feminin. Rok penuh juga akan membantu mengimbangi bahu yang luas.

Gaya popular

  • Pemasangan Pakaian berputar kontur angka kelihatan luar biasa menarik. Benar, ia harus dipakai hanya jika angka anda dekat dengan yang ideal.
  • Basque. Pakaian hari ini dengan asas-asas adalah puncak populariti. Elemen hiasan ini memberikan imej sedikit pelekap. Di samping itu, Basque sempurna menutupi kepenuhan di pinggang.
  • Dengan skirt yang lengkap. Pakaian dengan topi yang ketat dan skirt yang lengkap membuatkan gadis itu kelihatan seperti bunga anggun. Terutama gaya ini kelihatan pada wanita yang kecil dan langsing.
  • Dengan bau. Pakaian dengan bau sama-sama baik duduk pada pelbagai jenis angka, oleh itu mereka dengan selamat boleh memakai kedua-dua pyshechki, dan orang-orang yang kurus. Bau adalah terperinci yang tidak jelas dan elegan, yang berjaya membesarkan imej.

Panjang

Pakaian-bustier itu, sebagai peraturan, versi malam atau koktel pakaian. Mengenai beliau, tidak ada cadangan yang ketat pada panjang: apa yang sepatutnya menjadi skirt hanya anda membuat keputusan, berdasarkan ciri-ciri angka dan format acara itu.

Lama

Pakaian bustier dengan skirt ke lantai harus dipilih untuk majlis-majlis yang paling serius.Dalam pakaian seperti itu, sesuai untuk muncul di majlis perkahwinan (walaupun anda sendiri), majlis petang atau di majlis penyampaian anugerah. Rok mungkin berbulu, tetapi bustier kelihatan lebih anggun dengan bahagian bawah yang mengalir atau lurus.

Midi

Pakaian bustier panjang sederhana sesuai dengan hampir segala-galanya, jadi ia dianggap sebagai pilihan percutian sejagat. Ia mudah untuk bergerak di dalamnya, oleh itu sering di mana tarian dirancang sehingga pagi. Pakaian panjang lutut boleh mempunyai siluet apa pun. Model popular dengan skirt, pinggul ketat, dengan skirt-pak, dan skirt bel.

Pendek

Pakaian bustier dengan miniskirt adalah versi lain dari pakaian "tarian". Oleh sebab ketenarannya, dia sesuai semata-mata untuk peristiwa tidak rasmi. Pakaian yang melengkapkan tangan, bahu, bahagian atas payudara dan membuka kaki dengan ketara, tidak setiap wanita berani memakai. Kebanyakannya, pakaian bustier pendek sesuai untuk pemilik tegang dan kaki langsing.

Apa yang perlu dipakai?

Pakaian dalam

Di bawah pakaian bustier, anda harus memilih seluar yang paling mencolok dengan permukaan halus, tanpa renda, sulaman dan hiasan lain. Terdapat coli khas untuk pakaian ini, tetapi jika bodice itu cukup tebal, anda boleh lakukan tanpa mereka.

Pakaian

Pakaian bustier adalah pakaian mandiri yang tidak memerlukan butiran tambahan, sebagai tambahan kepada aksesori yang diperlukan. Walau bagaimanapun, jika anda malu tentang bahu kosong atau di dalam rumah yang sejuk, anda boleh memakai jaket, bolero atau tippet yang cantik yang sepadan dengan gaya pakaian.

Aksesori

Memilih perhiasan dan aksesori untuk pakaian yang lebih halus, sangat penting untuk berhenti tepat pada waktunya, jadi anda ingin memakai semua yang terbaik dan cantik untuk pakaian yang tidak biasa. Ke tempat itu akan menjadi beg kecil di rantai atau kopling kecil. Sekiranya gaun itu tidak dihiasi dengan hiasan kaya, beg tangan itu boleh dipotong dengan renda, manik atau rhinestones. Untuk pakaian yang sangat dihiasi, lebih baik memilih sesuatu yang lebih mudah.

Pakaian bustier membuka garis leher, dan merupakan cara yang baik untuk mempamerkan kalung dan pendants kegemaran anda. Anugerah tangan dapat ditekankan dengan bantuan gelang asal. Jangan lupa tentang anting-anting: ia boleh menjadi kancing ringkas, dan loket besar-besaran. Perhiasan sebenar boleh menggantikan perhiasan yang berkualiti tinggi.

Kasut

Pakaian bustier - ini pakaian yang tidak boleh wujud tanpa iringan dalam bentuk kasut bertumit tinggi. Semakin tinggi tumit, semakin hebatnya anda akan melihat. Bagaimanapun, kasut boleh digantikan dengan sandal yang bergaya - imej anda tidak akan hilang dari ini. Jika atas sebab tertentu, anda tidak boleh memakai kasut dengan tumit, memakai flat balet berani (tetapi hanya pilih yang akan menghiasi kaki, menjadikannya lebih licin).

Penjagaan

Banyak bahan moden dari mana pakaian bustier dibuat memerlukan penjagaan yang berhati-hati. Untuk beberapa perkara terdapat larangan mencuci di mesin basuh, berputar atau menyeterika. Oleh itu, sangat penting untuk mematuhi arahan yang ditunjukkan pada label dalaman - jika tidak, perkara itu boleh digunakan.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan