Gaya pakaian dan model

Pakaian baju - dari kejam ke arah yang elegan

Pakaian baju - dari kejam ke arah yang elegan

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Siapa yang akan pergi?
 2. Sedikit sejarah
 3. Ciri-ciri
 4. Petang
 5. Buatan sendiri
 6. Denim
 7. Dilengkapi
 8. Dalam gaya perniagaan
 9. Percuma
 10. Pakaian safari
 11. Warna popular
 12. Cetakan bergaya
 13. Panjang
 14. Trend fesyen
 15. Apa yang perlu dipakai?
 16. Aksesori
 17. Kasut

Populariti tinggi pakaian serba boleh dan selesa, seperti pakaian baju, telah dirayakan selama lebih dari setahun. Pakaian gaya ini dapat dilihat dalam almari pakaian fesyen yang banyak.

Siapa yang akan pergi?

Walaupun gaya pakaian ini dianggap universal, pilihan pakaian harus mengambil kira nuansa angka mereka.

Sekiranya gadis itu nipis, dan figurnya menyerupai segi empat tepat, disarankan untuk memilih pakaian baju lurus, yang akan menjadi kain ringan, mempunyai panjang midi dan teduh cahaya.

Gadis-gadis dengan angka feminin, menyerupai jam pasir, anda boleh memakai pakaian panjang yang longgar dan berpakaian panjang. Jika angka tidak seimbang (bahagian atas atau bawah penuh), anda harus menghentikan pilihan anda pada model yang luas pakaian tanpa corak dan tanpa tali pinggang.

Pakaian baju sering diperoleh dan dipakai oleh wanita yang suka pakaian yang konservatif dan sederhana tetapi elegan. Ini adalah gaya popular di kalangan peminat minimalis dan gadis yang ingin memakai pakaian yang selesa dan elegan pada masa yang sama.

Sedikit sejarah

Gaya pakaian ini dicipta oleh Coco Chanel yang terkenal pada abad ke-20, ketika perancang legenda memutuskan untuk meminjam baju nyaman dari pria dan menyesuaikannya dengan sosok wanita.

Kemunculan baju pakaian di almari pakaian wanita mencipta sensasi dalam fesyen wanita. Sejak itu, gaya ini dituntut oleh wanita, walaupun dari semasa ke semasa ia berubah dan disesuaikan mengikut kecenderungan masa.

Pada tahun 50-an, pakaian seperti itu diubahsuai oleh Christian Dior, muncul dalam koleksi barunya. Pada tahun 60an, populariti gaya ini meningkat dengan ketara baik di USSR dan di luar negara. Pakaian-pakaian semakin mula muncul di sampul majalah dan di catwalks. Pada tahun 80-an, Yves Saint-Laurent, yang mempromosikan gaya safari pada masa itu, menyukai model itu.

Ciri-ciri

Pakaian baju adalah pakaian berpotongan lurus, di mana tidak ada pinggang yang jelas, tetapi sering terdapat kerah dan lengan.

Bagi kebanyakan model, kolar dibentangkan dengan pilihan pendirian atau putar. Lengan boleh diperbaiki dan ditambah dengan bengkok, tetapi ia boleh menjadi tidak hadir. Di belakang baju-baju biasanya ada lipat, dan jika produk itu sedikit dipasang, lipatan juga ada di depan.

Hampir semua baju-baju dikunci, seperti baju lelaki. Dalam kes ini, butang terletak secara terbuka atau tersembunyi di bawah selat. Untuk pakaian jahit gaya ini, kain semulajadi terutamanya digunakan - rami, bulu, jeans, korduroi, kapas dan lain-lain. Kebanyakan pakaian mempunyai warna yang seragam, tetapi terdapat juga model-model dengan perhiasan dan sulaman di hem, cuffs atau kolar.

Petang

Kain baju sutera pendek akan menjadi pilihan yang baik untuk pesta. Untuk ini, bersama dengan mengambil kasut dengan kasut tumit tinggi dan klac menarik.

Anda juga boleh membuat imej yang sesuai untuk tarikh atau pesta berdasarkan model baju-baju kasual, memilih kasut terang, beg tangan dan tali pinggang.

Warna pakaian juga boleh bertindak sebagai aksen untuk tunduk malam. Untuk melakukan ini, pilih model warna tepu dengan menambah perhiasan pakaian dalam warna yang berbeza, dan rupa yang tidak dapat dilupakan dijamin.

Pilihan malam yang menarik juga akan menjadi baju hitam ke lantai.Pakai kasut tumitnya, buat gaya perayaan dan ambil beg kecil. Tinggalkan beberapa butang di bahagian atas dan bawah yang tidak dilepaskan.

Buatan sendiri

Pakaian gaya ini sesuai untuk pakaian yang dipakai di rumah. Baju baju rumah dijahit dari lembut dan selesa memakai kain. Mereka menekankan kewanitaan dan jauh lebih sesuai sebagai pakaian rumah setiap hari daripada bathrobes.

Denim

Pakaian baju, diperbuat daripada seluar jeans, sangat popular pada hari-hari ini kerana siluet yang berjaya dan penggunaan praktikal. Model jeans nipis mempunyai potongan percuma dan sederhana. Dalam gaun tersebut, bahan langsir sempurna dan menekankan angka itu.

Pakaian adalah selesa dan bergaya. Ia dilengkapi dengan tali pinggang, beg kulit besar, aksesori besar dan kasut rata.

Dari baju kaos denim anda akan mendapat pangkalan yang sangat baik untuk almari pakaian sehari-hari. Dengan memilih aksesori yang berbeza untuknya, anda boleh membuat gaya yang dikehendaki (sebagai contoh, bandar atau etnik) untuk mendapatkan busur praktikal dan asli untuk setiap hari.

Tidak kurang menarik dan model denim yang boleh dipanggil klasik yang ketat. Mereka dibezakan oleh kolar giliran, bar lurus, dan poket. Untuk mencipta imej retro, anda boleh memilih produk naungan indigo dengan sulaman, sambil menambah beg lembut dan gelas besar ke pakaian di platform.

Dilengkapi

Model baju-baju seperti itu dibezakan dengan butiran yang digariskan dalam potongan, berkat penggunaannya membantu dalam membuktikan kebaikan seorang lelaki yang tipis.

Dalam pakaian yang dipasang, baju mempunyai tucks, kerana produknya hanya duduk di pinggang. Selalunya, model ini mempunyai panjang ke lutut.

Dalam gaya perniagaan

Oleh kerana pakaian-pakaian mempunyai kerah karakteristik, pakaian seperti ini cukup sesuai sebagai pakaian perniagaan. Terutamanya jika anda mengambil produk dengan warna rendah dan tanpa penamat tambahan. Kemeja pakaian perniagaan adalah panjang purata, dan juga tertutup. Ia digabungkan dengan beg kulit dan tali pinggang kulit yang bergaya.

Percuma

Pakaian baju boleh lebar, visual beberapa saiz yang lebih besar dari seorang gadis memakai.

Pakaian seperti kain mengalir sangat popular, kerana mereka kelihatan feminin dan tidak menyerupai baju untuk lelaki. Mereka dijahit dari chiffon, denim, batiste, bulu halus dan kain lain.

Pakaian safari

Jadi dipanggil salah satu jenis baju-baju, ciri khas yang banyaknya poket dan ritsleting. Poket pakaian ini boleh terletak di atas, dan di atas skirt.

Juga, kebanyakan model gaun safari mempunyai kerah, tali pinggang dan lengan pendek. Biasanya untuk menjahit pakaian tersebut menggunakan kain tebal. Pakaian safari di bahagian depan diikat dengan butang atau ritsleting.

Warna popular

Putih

Kemeja putih adalah antara yang paling biasa. Model sedemikian dibeli untuk almari pakaian musim panas setiap hari, terutamanya jika ia diperbuat daripada chiffon, batiste atau sutera. Dalam pakaian seperti ini, anda dapat dengan sempurna menetapkan kulit yang terik, serta menekankan angka langsing.

Warna aksesori terbaik untuk pakaian baju putih akan menjadi hitam, coklat atau coklat.

Hitam

Dalam kemeja berpakaian hitam dengan garis leher V, anda boleh menekankan angka langsing. Model hitam juga boleh digunakan sebagai elemen asas untuk memakai malam. Dalam kes ini, mereka dilengkapi dengan aksesori yang cerah.

Biru

Pakaian baju warna ini paling sering diwakili oleh model denim, walaupun terdapat juga produk yang dibuat dari kapas, chiffon, linen dan kain lain.

Teduhan gaun tersebut boleh sangat berbeza - dari biru lembut hingga indigo gelap. Pakaian biru dengan cetakan bergaris, cetak atau polka-dot sangat popular.

Hitam dan putih

Pakaian baju hitam dengan bantuan trim putih untuk menyerlahkan kelebihan angka dan menyembunyikan kekurangan yang mungkin. Ini mungkin pakaian hitam, di mana manset dan selat disorot dengan warna putih.

Titik polka hitam, dataran kecil dan besar, serta corak bunga kecil atau jalur menarik perhatian.

Cetakan bergaya

Bersama model baju-baju berwarna-warni yang sangat popular, ramai wanita bergaya membeli pakaian dengan cetakan.

Warna-warna pakaian ini sangat pelbagai. Anda boleh melihat pakaian, baju dengan jalur, titik polka, bunga, sangkar. Apabila memilih produk dengan cetakan, adalah penting untuk mengambil kira nuansa angka itu. Sebagai contoh, baju-baju dalam sangkar besar atau jalur mendatar tidak disyorkan untuk pemilik bentuk curvy.

Panjang

Lama ke lantai

Model baju-baju ini adalah pakaian feminin dan agak menarik.

Pengikat untuk pakaian sedemikian boleh berjalan di sepanjang keseluruhannya, tetapi terdapat juga produk yang mempunyai butang hanya ke pinggang dan skirt tetap padat di bahagian bawah. Pakaian ini dengan mudah akan menyembunyikan kaki berisi.

Midi

Model dengan panjang sedemikian adalah permintaan kedua-dua wanita muda dan wanita yang lebih tua. Pakaian ini boleh dipakai dengan jaket atau jaket. Lengan baju midi baju pendek dan panjang.

Jika anda mahu, anda boleh mengikat bahagian atas pakaian dengan ketat atau tinggalkan beberapa butang yang tidak ditekan.

Pendek

Pakaian baju mini dipakai terutamanya pada musim panas, mengenakannya dengan kasut rata atau kasut tumit tinggi.

Pakaian ini agak beberapa aksesori atau anda boleh lakukan dengan hanya beg. Gaun baju pendek yang luas biasanya dilengkapi dengan tali pinggang.

Trend fesyen

Kini, baju baju hadir dalam banyak gaya semasa - dari perniagaan hingga tentera dan romantis. Pakaian sedemikian sangat diperlukan dalam almari pakaian musim panas, membolehkan anda membuat rupa kasual yang tidak remeh.

Trend moden adalah gabungan kebebasan dan keanggunan - dan ia diwakili dalam baju baju.

Model popular dengan poket besar pada pinggul dan dada, di mana pinggang ditekankan oleh tali pinggang yang luas kulit atau tali nipis. Gaun baju denim sangat dituntut, yang dalam koleksi moden diwakili oleh model romantis dengan potongan percuma dan produk yang ketat dengan siluet vintaj.

Apa yang perlu dipakai?

 • Pakaian-pakaian sering dilengkapi dengan tali pinggang, sehingga imej menjadi lebih feminin.
 • Pakaian gaya ini dipakai sendiri, tetapi cukup sering memakai bingkap, bingkap atau seluar jeans dengan mereka.
 • Untuk baju klasik, anda boleh memilih selendang cahaya sifon atau sutera.
 • Pakaian ini boleh dilengkapi dengan baju bulu pendek, beg lapang dan cermin mata hitam yang besar.

Aksesori

Aksesori yang elegan, sebagai contoh, loket pada rantai nipis, beg kecil dengan tali nipis atau anting tipis, akan menjadi pilihan yang baik untuk baju-baju.

Untuk melihat vintaj, sebaliknya, mereka menggunakan barang kemas besar - manik, anting-anting, dan gelang. Aksesori coklat-tedung diperbuat daripada kayu atau kulit yang sempurna untuk pakaian baju putih.

Kasut

Kasut bertumit tinggi sesuai untuk pakaian-pakaian. Bergantung pada model, ini boleh menjadi kasut atau kasut.

Juga, gaya ini digabungkan dengan kasut dan kasut balet. Untuk model yang panjang seperti pakaian, pilih kasut dengan tumit tebal atau platform. Memakai kasut dengan platform atau tumit yang mantap dengan pakaian baju akan membuat wajah retro.

Komen
 1. Rita
  14.02.2016

  Long pakaian-shirt sebagai terutamanya romantis.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan