Gaya pakaian dan model

Pakaian dari bahan bekas - dari mudah kepada imej yang paling mewah

Pakaian dari bahan bekas - dari mudah kepada imej yang paling mewah

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Pelbagai bahan sekerap
 2. Kenapa anda memerlukan pakaian asal
 3. Daripada baju lelaki
 4. T-shirt atau T-shirt
 5. Dari selendang
 6. Daripada hubungan lelaki
 7. Dari khemah
 8. Kertas
 9. Dari majalah berkilat
 10. Boleh dimakan
 11. Dari bola
 12. Dari hidangan
 13. Dari beg sampah
 14. Daripada beg
 15. Daripada cakera
 16. Daripada kilat
 17. Pita Scotch
 18. Daun musim luruh
 19. Daripada bunga dan tumbuh-tumbuhan
 20. Daripada bahan lain

Aliran masa tidak berhenti. Tidak berhenti dan fesyen. Setiap hari ia menjadi lebih mudah untuk mengikuti trend fesyen, kerana pakaian lebih banyak dan lebih sering daripada bahan-bahan memo muncul di catwalks.

Pakaian, dibuat dengan tangan anda sendiri, bukan sahaja menunjukkan kemahiran dan kreativiti anda, tetapi juga mengemas kini almari pakaian dengan sepasang pakaian asli yang baru. Kebanyakan pakaian yang disampaikan dalam artikel itu tidak begitu sesuai untuk kehidupan seharian, tetapi beberapa idea akan menjadi sempurna dan menjadikan imej anda lebih menarik.

Pelbagai bahan sekerap

Untuk penciptaan pakaian daripada cara yang diperbaiki bermakna segala-galanya kecuali bahan besar dan berat.

Dalam satu perkataan, dalam kursus ini adalah berfaedah untuk mengosongkan segala sesuatu yang terletak di atas mezanin, dan sudah ada satu kaki di dalam tong sampah.

Kenapa anda memerlukan pakaian asal

Pakaian dari cara yang diperbaiki akan membolehkan anda mempamerkan kreativiti anda, mengambil bahagian dalam pertandingan, menonjolkan diri pada perayaan, serta mengemas pakaian lama yang tidak fesyen atau sudah bosan dengan anda.

Selain itu, ini adalah cara yang paling asli untuk mendapatkan sepasang pakaian tanpa sebarang kos kewangan khas.

Daripada baju lelaki

Pada puncak populariti kini pakaian dari baju lelaki besar. Anda boleh mencari banyak cara untuk menjadikan baju menjadi pakaian, tetapi kami akan memberi tumpuan kepada dua yang utama.

Kaedah pertama adalah tanpa menjahit. Kami mengikat baju kami sendiri supaya lehernya lebih tinggi daripada dada dan kolar itu seperti hem. Lengan dibalut pinggang dan terikat pada busur. Gaun yang tidak biasa dan bergaya sudah siap!

Baca lebih lanjut mengenai artikel berkenaan bagaimana untuk membuat pakaian dari baju lelaki.

Pilihan kedua, seperti yang anda fahami, adalah transformasi baju ke dalam pakaian dengan bantuan jahitan. Internet dipenuhi dengan pelbagai cara mengolah semula, supaya anda boleh mencari pilihan yang sesuai dan kelihatan luar biasa dan cerah.

T-shirt atau T-shirt

Satu lagi bahan popular adalah baju lelaki T-shirt atau T-shirt. Terdapat juga banyak model yang menarik dan menarik.

Sekiranya baju t-shirt itu besar dan anda seorang gadis langsing, maka anda boleh menghidupkan t-shirt ini menjadi pakaian dengan bantuan jahit.

Dari selendang

Pantai pareo atau selendang besar dengan kemudahan yang sama berubah menjadi pakaian.

Mengambil dua syal identik, mengikat mereka di satu sudut. Katakan ia adalah bahu kanan. Kami melemparkan satu sapu tangan ke hadapan, yang kedua - belakang. Kami mengambil selendang itu dengan sudut-sudut sebelah dan mengikatnya di sebelah kanan, dan sudut-sudut sebelah depan - di atas dan di sebelah kiri. Tambah tali nipis pada tali pinggang anda dan anda cantik!

Anda juga boleh membuat pakaian yang menarik dari satu syal dengan mengikatnya dalam pelbagai cara.

Daripada hubungan lelaki

Malah sebelum fesyen ini datang, dan dengannya, dan pereka. Hubungan, dijahit bersama dan secara organik dipadankan antara satu sama lain, menjadi pakaian mini yang tiada tandingan dan cantik. Jika anda mempunyai banyak bahan dalam stok, anda boleh membuat gaun panjang maksimum.

Pakaian dua warna, bukan hanya dijahit di kalangan mereka sendiri, tetapi di beberapa tempat yang membentuk weaves, kelihatan eksklusif dan sangat baik.

Dari khemah

Mengapa tidak? Bayangkan gaun dengan zip zip depan terbuka dan dipasang, rok panjang, dan ekor membentang ke bahagian belakang. Dilaksanakan dalam beberapa warna, pakaian ini kelihatan hebat dengan sendirinya. Dan jika anda mengeluarkan semua yang menunjukkan maksud dan penggunaan kain sebelumnya, maka sangat sedikit orang yang meneka bahawa pakaian ini dicipta oleh anda dari cara yang diperbaiki.

Para kreatif pergi lebih jauh dan menggabungkan pelancongan dengan fesyen, mewujudkan tenda-tenda.

Kertas

Setiap rumah mempunyai pembaikan, selepas itu terdapat kepingan, dan juga gulungan kertas dinding dan kertas. Lama kelamaan, mereka menjadi berdebu di loteng atau mezanin. Sudah tiba masanya untuk mendapatkannya dan bernafas kehidupan kedua ke dalamnya, membuat pakaian kertas dengan tangan anda sendiri.

Sesuai dengan beberapa skeins kertas di sekeliling badan. Di belakang atau di sebelahnya kami melekatkan kertas dengan pita pita. Dengan cara ini, anda juga boleh membuat lurus lurus, yang kami gabungkan dengan kancing. Jika anda tidak menyukai pilihan ini, anda boleh mengambil rok lama, yang mana anda melampirkan cincin kerucut terbuat dari kertas dan dalam beberapa lapisan. Dapatkan skirt besar dan lembut. Dengan cara ini, anda boleh menjahit kereta api atau tiang tambahan.

Perkara yang paling menakjubkan ialah semua bengkel dicipta untuk mencipta pakaian asal.

Untuk membuat pakaian kertas, anda boleh mengambil: kertas dinding, surat khabar, majalah, tuala, pembungkus gula-gula, kotak, pembungkusan, kadbod, kertas beralun, dan juga kertas tandas.

Tetapi tidak semua orang akan memikirkan menjahit pakaian dari buku kanak-kanak.

Gaun yang diperbuat daripada kertas boleh dipakai beberapa kali jika ia dipotong dengan teliti "di sepanjang jahitan", yang kemudian dimeteraikan dengan pita. Mudah dan praktikal. Dan yang paling penting - cantik. Tidak hairanlah mereka mengatakan bahawa semua bijak dalam kesederhanaan.

Dari majalah berkilat

Sudah tentu semua rumah mempunyai tumpukan majalah berkilat yang tidak perlu di mana anda suka satu atau dua artikel. Kami memotong atau merobek artikel dan melipatnya menjadi ayah, dan biarkan majalah pergi ke pakaian. Lagipun, anda tidak mempunyai pakaian dari majalah?

Jarum dan benang, stapler, gunting, majalah, pita scotch dan asas pakaian adalah semua yang anda perlukan.

Boleh dimakan

Daripada gula-gula

Ya, ya, kamu tidak mendengar. Sekiranya anda bukan gigi manis, cuba mencipta gaun coklat. Variegasi pembalut akan membantu anda mencipta pelbagai warna tertentu, dan gula-gula berbentuk berbeza akan membantu anda menghiasi unsur-unsur yang berbeza dari pakaian.

Apa yang anda perlukan ialah membeli gula-gula dan melengkapkan diri dengan jarum dan benang. Jahit pada permen pakaian lama, letakkan mereka seperti yang anda inginkan - dan anda dijamin kejayaan. Anda akan menjadi ratu bola, yang paling penting, dari gigi manis untuk menjauhkan diri.

Dari coklat

Dari pencuci mulut yang indah ini, buatkan koleksi koleksi pakaian yang lengkap dengan festival coklat.

Dari buah-buahan dan sayur-sayuran

Bagi vegetarian dan gaya hidup yang sihat, seorang artis dari Korea mencipta gaun dari kubis, bawang, sayur-sayuran, kulit pisang dan sayur-sayuran yang lazat dan sihat.

Baking

Pereka fesyen telah menunjukkan bagaimana untuk menggantikan baju lengan dengan roti yang lazat. Bagel biasa juga mendapati tempat dalam dunia fesyen yang mewah. Mereka digunakan sebagai hiasan.

Dari daging

Boleh dimakan, tetapi bukan pakaian lazat daging mentah. Ia juga kelihatan tidak menyenangkan secara estetik, tetapi ini tidak menghalang Lady Gaga daripada menggunakannya untuk tujuannya yang sangat keterlaluan.

Dari bola

Untuk para penguji berani, idea pakaian yang dibuat dari belon akan dilakukan. Kedua-dua bola bujur untuk pemodelan dan bola biasa yang menghiasi pedalaman akan sesuai untuk penciptaan.

Anda boleh menyambungkannya dalam pelbagai jenis dan pola - semuanya ada di tangan anda dan bergantung kepada imaginasi anda. Pakaian ringan yang diperbuat daripada bola secara berkesan dan tidak dapat dilupakan memikat dan bermain dengan cahaya, sesuai untuk gadis-gadis penentu yang tidak takut berada di tengah-tengah perhatian.

Nostalgia perlahan-lahan untuk pakaian zaman kanak-kanak yang diperbuat daripada bola untuk pemain mainan kanak-kanak. Jika siluet besar sedikit mengganggu, maka anda boleh menggantikannya dengan bola dari deodoran atau dengan tenis, setelah menghiasnya.

Dari hidangan

Baki dan sudu terkumpul, serta cambuk, juga boleh digunakan untuk tujuan lain. Pakaian yang diperbuat daripada plastik lebih mudah dilihat dan kelihatan lembut, sementara pakaian keluli tahan karat akan memberikan ketajaman yang dikehendaki kepada imej.

Tidak perlu menganggap hidangan yang patah - ini malangnya. Mujurlah - dalam bentuk pakaian baru. Oleh itu, dengan bantuan pisau porselin, anda boleh mencipta karya.

Dari beg sampah

Pakaian yang sangat baik dan menakjubkan boleh dibuat dari beg sampah. Bungkusan yang digelembung akan menghasilkan pakaian puteri yang rimbun. Dan pakej, dipotong menjadi pinggiran, dan kemudian dijahit dengan ruffles subur akan membantu mewujudkan imej pahlawan Amazon.

Kes-kes pakaian dari pakej hitam kelihatan berkesan. Imej ini sesuai untuk meraikan Halloween.

Ia juga bernilai memberi perhatian kepada plastik rumah yang lain. Dari bahagian bawah botol mendapatkan pakaian yang hebat. Dan dari pinggan mangkuk pakai buang - pakaian puteri gabungan dari kisah dongeng.

Daripada beg

Checkered atau beg pasaran rakyat biasa bukanlah bahan yang paling teruk untuk mencipta pakaian yang luar biasa. Di samping itu, sel sentiasa dalam fesyen.

Daripada cakera

Pada baju T-shirt lama, T-shirt atau pakaian, anda boleh menjahit cakera atau kepingan cakera - pakaian untuk pergi ke kelab atau ke disko.

Pakaian dari cakera kelihatan menarik dan luar biasa, dan terima kasih kepada sifat reflektif, ia juga hebat.

Daripada kilat

Pakaian petir, yang disampaikan oleh seorang pereka muda, kelihatan hebat dan mewah. Dan apa pula kita, bukan pereka? Kami menjahit ritslet antara satu sama lain pada corak dan tanpa dart. Saiz menyesuaikan.

Anda boleh membuat pakaian gabungan, di mana korset atau rok diperbuat daripada ritslet, dan elemen kedua diambil dari pakaian lain. Ia akan menjadi sangat bergaya dan menarik.

Pita Scotch

Anehnya, pita pelekat pelbagai warna membantu menghasilkan pakaian parti yang luar biasa, berasid.

Daun musim luruh

Pada musim luruh, pakaian daun akan menjadi pilihan yang sangat berguna dan bajet. Untuk menciptanya, seluruh daun bersih diperlukan, yang dijahit oleh ekor dengan prinsip yang sama seperti cakera. Kelihatannya lazat dan segar. Tetapi masih terdapat beberapa kekurangan yang penting yang perlu anda perhatikan.

 1. Daun pakaian harus dibuat segera sebelum acara itu, yang akan anda pakai. Daun kering dengan cepat, dan ia mungkin tidak berubah sama seperti apa yang anda mahu.
 2. Juga, daun adalah bahan yang sangat rapuh. Ekor memecah, dan daun jatuh, mewujudkan jurang dalam garis pakaian. Oleh itu, pakaian harus dipakai dengan berhati-hati.

Daripada bunga dan tumbuh-tumbuhan

Cinta untuk bunga tidak akan pudar. Mereka adalah cara yang sangat baik untuk perwatakan perasaan, hiasan rumah dan akhir-akhir ini bahan untuk pakaian.

Pakaian bunga semulajadi tetap relevan bukan sahaja untuk pelbagai perayaan, tetapi juga untuk konsert.

Daripada bahan lain

Bahan pembantu begitu banyak sehingga sukar untuk menyesuaikannya dalam satu artikel.

Pakaian diperbuat daripada bulu burung merak, tetapi tiada siapa yang melarang bereksperimen dengan bulu burung.

Rumput kering dan jerami juga sesuai untuk gaun bola tenun.

Ringkasnya, beberapa bahan di atas, serta sarung tangan, payung lama, beruang teddy yang tidak perlu, topi bir, tin bir, mentol lampu, rambut - jangan buangnya. Dan bagaimana jika kadang-kadang datang berguna.

Dan jika anda kehabisan fantasi, gunakan pengiklanan pengeluar produk yang berbeza.

Kami berharap artikel itu berguna untuk anda dan akan berguna. Ingat bahawa segala-galanya berada di tangan anda - perkara utama adalah bersabar dan lengan diri anda dengan fantasi, dan selebihnya akan mengikutinya. Nasib baik dalam usaha anda.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan