Gaya pakaian dan model

Berpakaian dengan skirt loceng - roman dalam segalanya

Berpakaian dengan skirt loceng - roman dalam segalanya

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Sedikit sejarah
 3. Siapa yang sesuai?
 4. Dengan lengan
 5. Panjang
 6. Petua untuk memilih
 7. Apa yang perlu dipakai?

Pakaian almari wanita pasti termasuk pakaian, disajikan dalam gaya yang berbeza. Salah satu yang paling menarik, romantis dan feminin boleh dipanggil pakaian, skirt yang menyerupai loceng. Wanita memakai pakaian sedemikian selama lebih dari satu abad, dan kini kita akan mengetahui mengapa mereka dalam permintaan daripada wanita fesyen hari ini.

Ciri-ciri

Pakaian, kemuncaknya adalah skirt bel, sangat selesa dan praktikal. Mereka mempunyai keriting tradisional dan meluncur ke bawah skirt. Dalam gaya ini, anda boleh melihat pakaian perniagaan dan malam.

Model musim panas yang paling biasa dengan skirt lonceng. Penggunaannya memberikan keselesaan dalam keadaan panas, kerana bahagian bawah pakaian tersebut tidak menyentuh kaki. Walau bagaimanapun, versi musim sejuk pakaian gaya ini juga tidak biasa.

Untuk pakaian jahit jenis ini gunakan bahan yang mempunyai tekstur yang agak tegar. Ini mungkin bulu, linen, kulit, kapas atau kain lain yang serupa. Ciri-ciri bahagian bawah pakaian dengan skirt loceng adalah pengembangan tanpa penutup dan lipatan, jadi apa-apa cetakan pada pakaian sedemikian kelihatan menarik dan tidak menyala.

Sedikit sejarah

Pakaian pertama, skirt yang menyerupai loceng terbalik, mula dipakai pada abad ke-17. Di bawah mereka adalah skirt crinoline yang berbulu, jadi pakaian itu sangat besar dan menarik. Gaun tersebut untuk majlis-majlis serius telah dibuat dengan kereta panjang.

Dari masa ke masa, panjang pakaian dengan skirt loceng mula berkurangan, dan lacing ketat dan korset yang ketat adalah sesuatu yang lalu. Pakaian hari ini gaya ini dihalang dalam bentuk mereka, dan potongannya sangat laconic. Di samping itu, pakaian ini sangat popular dengan gadis-gadis yang ingin mencipta imej romantis dan feminin.

Siapa yang sesuai?

Kelebihan utama gaun gaya ini adalah keupayaan untuk menyembunyikan pinggul gadis itu, sehingga pakaian ini kelihatan baik pada keindahan dengan pinggul yang terlalu sempit, dan pada wanita yang pinggangnya memiliki jumlah yang besar.

 • Sekiranya angka gadis itu menyerupai pir, dengan bantuan skirt bel, sebahagian besarnya akan tersembunyi.
 • Bagi wanita yang bahu agak lebar (angka itu sama dengan huruf T), pakaian gaya ini akan menambah jumlah di bahagian bawah, yang akan menjadikan siluet lebih berkadar.
 • Bagi kanak-kanak perempuan dengan angka "jam", mereka tidak dinasihatkan untuk memakai pakaian loceng dengan skirt, kerana pakaian seperti itu akan menjadi indah.

Dengan lengan

Pakaian, skirt yang sama dengan loceng, boleh dengan tali, serta dengan lengan panjang atau pendek. Jika model gaun itu berseri dan elegan, bahagian atasnya boleh diwakili oleh korset, dan lengannya hilang.

Panjang

Pendek

Pakaian gaya ini dengan skirt mini biasanya dibeli untuk musim panas. Terbaik dari semua dalam pakaian pendek dengan skirt loceng kelihatan gadis kurus yang mempunyai kaki langsing. Bagaimanapun, gaun ultrashort harus dielakkan, kerana mereka dapat mengembangkan secara visual pinggul.

Midi

Pakaian gaya ini dengan lutut panjang disyorkan untuk kedua-dua gadis yang nipis dan wanita cantik dengan pinggul yang subur. Model dengan panjang sederhana sangat popular, di mana pinggang sedikit terlalu besar.

Lama

Pakaian dengan skirt lonceng ke lantai praktikal dan selesa. Biasanya ia adalah pakaian musim panas yang diperbuat daripada fabrik ringan semulajadi. Selalunya mereka dibentangkan dalam julat terang. Ia menarik untuk kelihatan dan pakaian, di mana bahagian atasnya membosankan, dan skirt panjang berwarna-warni (dan sebaliknya).

Petua untuk memilih

Memilih panjang pakaian dengan skirt loceng, anda harus mempertimbangkan penampilan kaki gadis itu. Lebih tipis dan lebih menarik mereka akan menjadi, lebih pendek pakaian yang boleh anda beli. Bagi pemotongan, mula-mula menilai bahagian atas badan anda. Jika leher anda boleh dipanggil kemas, dan tangan anda cantik, anda dengan selamat dapat memilih pakaian dengan garis leher, segi tiga atau persegi panjang yang dalam. Sekiranya payudara anda kecil, lihatlah model-model yang mempunyai bahagian atas yang terang dan mempunyai hiasan hiasan di leher.

Warna dan warna pakaian ini dipilih mengikut keutamaan peribadi. Untuk pakaian musim panas yang paling popular adalah warna terang atau terang. Dalam gaun putih dengan skirt lonceng, seorang gadis akan kelihatan segar dan muda. Pakaian merah dengan citarasa keindahan yang berani dan mewah, dan dalam gaun hitam gaya ini gadis itu akan kelihatan misterius dan ketat.

Apa yang perlu dipakai?

Untuk pakaian dengan loceng skirt, anda boleh memakai jaket dan jaket yang dipotong, serta blazer yang dipasang. Dengan model petang pakaian ini kelihatan bolero yang baik dengan lengan panjang. Pada masa yang sama, jika warna pakaian diubah, penambahan itu harus monophonic.

Beg tangan gaya ini dipilih sesuai dengan tujuan - jika pakaian perniagaan, beg kasual yang luas sesuai untuknya, dan klac yang elegan harus dipilih untuk pakaian elegan.

Aksesori

Jumlah barang kemas yang berlebihan pada pakaian dengan skirt bel tidak diperlukan. Pakaian dan kelihatan cantik dan terang. Kalung kecil atau manik-manik panjang, serta anting-anting bersaiz sederhana, cukup.

Dengan pakaian yang sama, anda boleh memakai tali pinggang kulit dengan warna pakaian. Sekiranya tali pinggang mempunyai naungan yang berbeza, ia akan membantu menonjolkan pinggang.

Kasut

Apabila memilih kasut untuk menyesuaikan gaya ini, juga pertimbangkan tujuan pakaian:

 • Jika ini adalah model gaya perniagaan, kasut dengan tumit sederhana akan menjadi lebih baik dengannya.
 • Jika anda mempunyai pakaian malam dengan skirt bel, anda boleh memakai stiletto.
 • Ia dibenarkan memakai sandal atau balet flat untuk pakaian jenis ini di mana anda akan pergi pada tarikh atau berjalan.
 • Untuk model hangat, but tinggi gaya klasik akan sesuai dengan baik.
Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan