Gaya pakaian dan model

Berpakaian dengan pinggang yang rendah - satu rampasan dalam fesyen wanita

Berpakaian dengan pinggang yang rendah - satu rampasan dalam fesyen wanita

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Siapa yang sesuai?
 3. Varieti
 4. Dengan skirt yang lengkap
 5. Panjang
 6. Gaun Perkahwinan
 7. Pilihan petang
 8. Adakah ia lengkap?
 9. Petua untuk memilih
 10. Apa yang perlu dipakai?
 11. Aksesori
 12. Kasut

Ciri-ciri

Gaun moden dengan pinggang rendah - ini adalah hello dari 20-an abad yang lalu. Pada masa itu rampasan sebenar berlaku dalam sejarah fesyen wanita. Dalam perjuangan untuk kesamarataan dengan lelaki, wanita mula meninggalkan rok panjang dan bengkak dan mula mencari penyelesaian baru untuk diri mereka sendiri. Pakaian pinggang rendah kelihatan berbeza dengan gaun empayar dan korset, yang menekankan bentuk feminin. Mengimbangi garis pinggang menjadikan siluet lebih rata, segi empat tepat. Oleh itu, gaun membuat angka itu agak kecil. Di samping itu, mereka selesa bergerak, menari dan bermain sukan.

Siapa yang sesuai?

Pakaian dengan pinggang yang rendah muncul semasa Perang Dunia Pertama. Kemudian keindahan feminin yang ideal berhenti menjadi udara, makhluk yang rapuh, dan mata lelaki berubah menjadi gadis-gadis yang kuat dan kuat mampu mengatasi kerja keras. Ini dicerminkan dalam gaya pakaian wanita. Gaun pinggang rendah paling sesuai untuk perempuan dengan angka sporty: tinggi dan luas.

Jika anda tergolong dalam jenis "segi empat" atau "segitiga terbalik", anda boleh memakai pakaian ini dengan selamat. Elakkan pakaian dengan garis pinggang yang mengimbangi haruslah anak-anak perempuan dengan pinggul yang lebar, serta individu pertumbuhan yang rendah.

Varieti

Model yang paling dalam permintaan ialah pakaian sarung dengan pinggang yang rendah. Ia telah lama menjadi klasik yang sebenar, dan hampir semua gadis suka. Mudah, elegan, kelihatan hebat pada mana-mana angka dan sesuai untuk pelbagai acara.

Sack-linie. Ini adalah gaya pakaian, yang dikaitkan dengan era jazz. Ia melambangkan penolakan korset yang tidak selesa dan pakaian yang sempit. "Sak-line" adalah pakaian percuma pada tali, dengan garis leher yang besar dan skirt pendek yang bermula hampir dari pinggul.

Pakaian Charleston. TAuger datang kepada kami dari 20-an abad yang lalu. Pakaian pendek ini dipotong lurus, dihiasi dengan hiasan yang kaya, pelbagai lapisan, pinggiran, jahitan, bulu, berkilau, dan sebagainya.

Dengan skirt yang lengkap

Garis pinggang yang rendah dengan kombinasi skirt yang lembut adalah gaya yang sangat popular untuk pakaian malam.

Sekiranya pakaian itu panjang, ia akan dipanggil siluet atau bentuk A. Pakaian ini sesuai dengan hampir semua angka. Gadis-gadis Chubby sering memilih varian tertentu ini. Dengan syarat bahawa gaun itu mempunyai korset yang keras, ia sempurna menyesuaikan angka. Pakaian pendek dengan pinggang yang rendah dan skirt penuh tidak sesuai untuk semua orang. Hanya mempunyai pinggul yang sempit dan kaki langsing, anda akan kelihatan sempurna dalam pakaian ini.

Panjang

Secara tradisinya, pakaian dengan pinggang yang rendah tidak lama, kerana ia muncul pada saat ketika wanita akhirnya memutuskan untuk meninggalkan pakaian panjang lantai mereka. Walau bagaimanapun, hari ini anda dapat melihat pakaian seperti panjang yang berbeza.

Lama

Pakaian panjang dengan pinggang yang rendah boleh menjadi gaun malam yang canggih dan pakaian yang ringan untuk berjalan. Gaun siluet klasik, yang sering dipilih oleh pengantin perempuan, jatuh ke dalam kategori pertama. Pakaian ini adalah cara terbaik untuk ibu-ibu masa depan yang ingin menyembunyikan perut yang digariskan. Rok yang longgar, berkumpul di lipatan yang indah, menjadikan imej feminin dan romantis.

Midi

Panjang klasik untuk pakaian dengan pinggang rendah adalah midi - selepas semua, satu abad yang lalu, wanita masih tidak membenarkan diri mereka untuk mendedahkan kaki mereka dengan kuat.

Gaun yang sederhana panjang adalah pilihan serba boleh yang sesuai untuk kedua-dua hari bekerja dan malam perayaan. Model dalam gaya kasual biasanya terkurang hanya dengan beberapa sentimeter. Sesuai ini adalah yang paling optimum untuk skirt yang berbeza - dipotong sempit, dibakar atau dilipat.

Pendek

Pakaian dengan skirt rendah dan skirt mini - ini adalah pilihan koktel yang cukup popular. Jika pakaian sedemikian sesuai dengan anda, maka anda akan kelihatan sangat menguntungkan terhadap latar belakang pakaian tradisional.

Pakaian pendek dengan pinggang yang rendah boleh menjadi pilihan kasual atau sukan. Pemotongan bebas membolehkan anda bergerak secara aktif, sehingga anda dapat dengan mudah menunggang kasut roller, bermain tenis, dan lain-lain dalam pakaian seperti itu.

Gaun Perkahwinan

Setiap hari, semakin banyak pengantin perempuan memilih memihak kepada pakaian dengan pinggang yang rendah. Beberapa tahun kebelakangan ini, gaya ini menjadi trend fesyen perkahwinan.

Sebagai peraturan, gaun pengantin dengan pinggang yang rendah mempunyai dua elemen penting: korset atau korset korset dan rok panjang yang panjang. Bersama-sama, ini mewujudkan siluet yang sangat indah. Pakaian ini menunjukkan keindahan leher dan bahu pengantin, menekankan dada dan pinggang, dan juga menutup semua masalah. Gaun perkahwinan berpinggang tinggi begitu indah sehingga stylists menasihati pengantin untuk mendapatkan dengan minimum perhiasan dan memilih gaya rambut yang sangat mudah.

Pilihan petang

Dua jenis gaun malam dengan pinggang yang rendah menikmati kecantikan fesyen yang paling hebat. Yang pertama adalah model gaya jazz yang telah menjadi popular terima kasih kepada rumah fesyen Gucci.

Seperti yang mereka lihat, anda boleh dengan mudah bayangkan, mengingati filem "The Great Gatsby." Gaun kecil, lurus atau sedikit dipasang, dengan hiasan mewah. Sulaman, renda, manik, rhinestones - perhiasan tidak boleh terlalu banyak. Jenis kedua ialah pakaian dengan pinggang yang rendah dan skirt lurus panjang, yang dicipta oleh rumah fesyen Chanel. Mereka dilakukan dan kain nipis, terbang, mempunyai hiasan yang sederhana tetapi mahal.

Adakah ia lengkap?

Pakaian dengan pinggang yang rendah sempurna sesuai sepenuhnya, kerana gaya ini membolehkan anda menyesuaikan secara visual angka tersebut.

Sekiranya anda mempunyai perut, itu bermakna pakaian ketat yang diperbuat daripada kain elastik bukan untuk anda. Tetapi model dengan garis pinggang yang diturunkan memberikan bahagian atas angka bentuk segi empat tepat, dengan itu menyembunyikan semua bahagian yang menonjol. Pinggang yang subur dengan pakaian seperti itu tidak dapat disembunyikan, tetapi seluar dalam pembetulan memecahkan masalah. Tetapi tangan dan bahu yang berisi dapat seimbang dengan rok yang cukup halus. Gadis-gadis dengan bentuk mewah harus memilih model dengan skirt tidak di atas lutut. Dan jangan lupa tentang tumit - jadi anda akan kelihatan lebih licin.

Petua untuk memilih

 • Butiran pakaian boleh memberi penekanan yang baik kepada kebaikan anda, atau sebaliknya, merosakkan segala-galanya. Jika anda mempunyai payudara mewah, beri perhatian kepada model dengan garis leher yang indah dan luar biasa. Kulit yang sempurna dari leher dan bahu adalah alasan yang sangat baik untuk mendapatkan pakaian dengan kancing yang terbuka tanpa tali bahu. Tangan anggun menekankan lengan pendek dan bengkak.
 • Dengan panjang pakaian dengan pinggang yang rendah, anda perlu berhati-hati, terutamanya jika anda tidak boleh bermegah tinggi. Kanak-kanak perempuan yang tinggi boleh memilih untuk diri mereka model mana-mana panjang, tetapi wanita muda kecil lebih baik untuk tetap pada pakaian dengan skirt ke lantai.

Apa yang perlu dipakai?

Pilihan iringan untuk pakaian dengan pinggang rendah bergantung langsung pada pakaian itu sendiri. Jika ini adalah pakaian malam klasik, maka itu tidak memerlukan apa-apa selain daripada kasut, beg tangan dan perhiasan. Pakaian dalam gaya 20-an boleh dilengkapi dengan aksesori dari zaman itu - topi kecil, ikat kepala, boa atau dompet manik dengan rantaian. Gaun dalam gaya kasual boleh digabungkan dengan hampir segala-galanya.Pakaian ini akan kelihatan baik dengan baju jaket, seluar jeans atau jaket kulit. Gaun gaya sporty pendek boleh dipakai dengan jeans atau legging yang kurus.

Aksesori

Kebanyakan kita berpakaian dengan pinggang rendah yang dikaitkan dengan fesyen permulaan abad yang lalu. Untuk membuat imej hiasan harmoni untuk pakaian seperti itu, anda perlu memilih yang sesuai.

Pakaian wanita petang pada masa itu merangkumi konsep glamour - begitu banyak mereka mempunyai kemewahan dan perhiasan. Untuk gaun untuk majlis-majlis yang serius, anda harus memakai perhiasan yang indah atau perhiasan gaya retro: manik-manik yang panjang, diikat, anting-anting yang bersinar berkilauan, gelang dan cincin dengan batu besar. Hanya jangan pakai semuanya sekaligus - sepasang barang kemas akan cukup.

Kasut

Barisan pinggang bergeser ke bawah secara visual membuat anda lebih rendah, dan kaki anda sedikit lebih pendek. Oleh itu, tugas utama dalam memilih kasut adalah memilih salah satu yang akan melicinkan kesan ini. Ini bermakna bahawa ia perlu meninggalkan kasut rata, serta but tinggi dan kasut, yang juga akan "memotong" kaki secara mendatar.

Pilihan terbaik ialah kasut atau kasut dengan tumit tinggi. Kasut warna beige dan sempit akan menjadi pilihan yang sangat baik, kerana, pertama, ia akan sesuai dengan hampir mana-mana pakaian, dan kedua, ia akan secara visual memanjangkan kaki.

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan