Gaya pakaian dan model

Apa yang luar biasa sundress Rusia?

Apa yang luar biasa sundress Rusia?

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Sedikit sejarah
 3. Siapa yang akan pergi?
 4. Varieti
 5. Warna popular
 6. Trend semasa
 7. Apa yang perlu dipakai?
 8. Kasut
 9. Aksesori

Pakaian rakyat tradisional mempunyai mana-mana orang. Bagi wanita Rusia, pakaian seperti itu adalah baju dengan sundress. Pada masa yang sama dengan peningkatan minat dalam gaya etno dan sejarah negara mereka, saraf Rusia hari ini menjadi objek perhatian pereka fesyen. Mari belajar lebih lanjut tentang pakaian dan penggunaannya pada masa lalu dan dalam almari pakaian moden.

Ciri-ciri

Pakaian tradisional dibezakan oleh potongan percuma secara langsung. Kebebasan pergerakan yang lebih besar dalam pakaian tersebut disediakan memasukkan antara butiran produk. Kontur sundress Rusia boleh dipanggil lancar dan sangat lembut. Ini sangat ketara dalam gerakan.

Di samping itu, ciri-ciri ciri sundress adalah:

 • Panjang skirt yang agak besar.
 • Lengan panjang.
 • Pakaian berlapis.
 • Hiasan asal dalam bentuk perhiasan terang rumit.
 • Pakaian berat yang besar.

Sedikit sejarah

Sehingga abad ke-16, pakaian panjang untuk lelaki dipanggil sundress, dan hanya kemudian nama ini dipindahkan ke pakaian wanita, yang dipakai di atas kepala atau di depan.

Sejak abad ke-18, sundress Rusia telah berubah, yang dikaitkan dengan pembaharuan Peter I, memperkenalkan kostum gaya Eropah ke dalam masyarakat Rusia. Sundresses terus memakai burghers, merchant dan petani sahaja.

Pakaian tradisional sedemikian bertahan paling lama di kalangan petani untuk masa yang paling lama, jadi itu adalah versi petani sundress yang menumpukan semua ciri khas dari elemen ini pakaian Rusia.

Siapa yang akan pergi?

Di dalam sundress Rusia, seorang wanita dengan saiz badan dan umur apa pun akan kelihatan menarik dan asli. Oleh kerana potongan percuma, pakaian tersebut tidak menghalang pergerakan dan menyembunyikan apa-apa kekurangan dalam angka itu.

Varieti

Sundresses dalam kostum kaum Rusia diwakili oleh jenis berikut:

 1. T-shirt seperti tunic, yang tidak mempunyai jahitan tengah. Pakaian ini juga dipanggil pekak, kerana ia dijahit dari sekeping kain dan panel sisi. Jenis sundress ini adalah yang paling kuno. Potongan depan biasanya kecil, segiempat atau bulat. Juga terdapat serpihan kecil di dalamnya, di mana ada tali atau pengikat pada butang. Untuk menyesuaikan pakaian sundal yang menggunakan kain, kanvas dan kain rumah yang lain. Pada hem, armholes untuk tangan dan garis leher, item itu dipangkas dengan baldi, kanvas dicat, pewarna atau sulaman dalam bentuk jalur sempit.
 2. Kosoklinnaya model. Untuk menjahit seperti sundress menggunakan satu panel belakang pepejal, dua lurus depan lengan dan baji sisi miring. Kanvas depan boleh dijahit atau diikat dengan bantuan gelung renda atau butang logam. Untuk sundress ini digunakan sebagai kain rumah, dan kain buatan kilang. Mereka dijahit dari brocade, taffeta, Cina, beludru, kain linen, sutera, kain, bulu dan bahan lain. Sesetengah sundress ini mempunyai lapisan ketat, kadang-kadang bersisik. Untuk menghiasi variasi setiap hari dari sundress kosoklinnaya, riben tekstil atau jalur baldi digunakan, dan pakaian perayaan dipotong dengan mengepang, jumbai, pita sutera, tali pinggang atau renda logam.
 3. Model langsung Pakaian sundress ini, yang juga dipanggil Moscow atau bulat, menjadi model yang paling biasa pada abad ke-19. Dalam pembuatan seperti sundress yang digunakan panel lurus, yang dikumpulkan dalam lipatan kecil di bahagian atas. Kaki sundress lurus terutamanya dari kain kilang.Untuk tali yang menggunakan kain yang sama seperti skirt, atau menggantikannya dengan mengasah. Hujung pakaian ini dihiasi dengan reben atau renda.
 4. Model dengan korset. Seperti sundress mempunyai bodi dipasang di mana panel lurus telah dijahit untuk membuat skirt besar. Pakaian sedemikian lazim di bahagian tengah negara. Juga berasingan sundresses, yang bodice di atas kuk.

Jenis-jenis utama dan berasal dari saraf Rusia ditunjukkan dalam angka berikut.

Warna popular

Ciri-ciri ciri kostum wanita Rusia adalah perhiasan berwarna-warni dan aneh. Warna kegemaran untuk sundresses adalah merah. Itulah warna sundress perkahwinan.

White sundresses dengan corak keemasan kelihatan cantik.

Juga dalam warna pakaian terdapat warna biru, coklat, hitam, oren, coklat dan kuning. Wanita yang lebih tua memakai pakaian sundal biru atau hitam lebih kerap.

Trend semasa

Pereka kini cukup sering menggunakan kostum kaum Rusia sebagai asas kreatif untuk koleksi mereka. Mereka menambah elemen sundress Rusia ke pakaian moden.

Sundress tradisional juga mendapat populariti. Mereka dibeli untuk acara tematik, matinees kanak-kanak atau perayaan.

Pada masa kini, saraf Rusia bertindak balas terhadap bentuk yang membina yang digunakan untuk menjahit pakaian tersebut pada masa lalu. Kostum moden dipotong dengan sulaman kaum, dibentangkan dalam kuantiti yang berbeza. Ia hanya boleh berfungsi sebagai aksen dan hiasan yang menarik, dan boleh dengan mewahnya menghiasi produk.

Apa yang perlu dipakai?

Pada masa lalu, pakaian dipakai dengan baju panjang, yang paling sering putih. Sekarang, di bawah sundress, mereka juga memakai baju terutama dengan lengan panjang, dihiasi dengan sulaman, tetapi kadang-kadang ia diganti dengan blaus putih. Pada musim sejuk, pakaian Rusia dipakai dengan kot bulu atau jaket yang hangat.

Kasut

Model musim panas baju sundress Rusia dipakai dengan sandal rotan. Dalam cuaca sejuk, kasut adalah sesuai untuk ini.

Aksesori

Semua perhiasan dan aksesori lain dipilih dengan mengambil kira peristiwa berkaitan dengan mana sundress Rusia dipakai.

Kedua-dua manik pendek dan panjang, gelang logam atau plastik yang terang dan anting-anting, reben, dan beg rajutan yang dibuat dalam gaya etnik sesuai untuk pakaian tersebut. Tambahan bergaya untuk sarafan Rusia adalah kokoshnik renda.

Komen
 1. Galina
  21.02.2016

  Saya mahukan pakaian Rusia merah untuk menembak foto. Terdapat model yang cantik!

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan