Gaya pakaian dan model

Sarong - elemen yang menakjubkan dari almari pakaian pantai

Sarong - elemen yang menakjubkan dari almari pakaian pantai

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
  1. Ciri-ciri
  2. Bagaimana hendak mengikat?
  3. Apa yang perlu dipakai?
  4. Aksesori

Di pantai terdapat banyak pilihan untuk pakaian dari seluruh dunia. Sekiranya pareo telah menjadi sebahagian biasa dari almari pakaian musim panas, maka mereka masih melihat sarung itu.

Di rumah, ia boleh dipanggil secara berbeza, termasuk "Mundu".

Sarong adalah selendang segi empat atau segi empat tepat dengan sisi yang agak panjang - kira-kira 2 m.

Ia adalah tepat pada masanya bahawa sarung berbeza dari pareo, yang telah menjadi sebahagian daripada kehidupan kita. Sisi terpanjang dari pareo biasanya 1.4 m.

Terdapat banyak cara untuk mengikat sarung, jadi satu selendang semacam itu boleh menggantikan beberapa perkara. Bagi pelancong, pelbagai fungsi sangat penting, jadi kami menasihati anda untuk memberi perhatian kepadanya!

Ciri-ciri

Bagi penduduk asli, sarung adalah pakaian lengkap, tengah antara skirt dan pakaian. Di negara yang berbeza, hanya wanita atau hanya bahagian maskulin almari pakaian, yang lain memilikinya. Bergantung kepada kestabilan tradisi kebangsaan, sarong berubah menjadi kostum perayaan dan keagamaan, yang biasanya dipakai pada masa-masa yang luar biasa, atau menjadi elemen tersendiri dari orang Aborigin, yang mewakili sebahagian daripada pakaian sehari-hari.

Orang asli menggunakan sapu tangan dari kain semula jadi yang praktikal dengan warna tradisional, dan pelancong memilih sarung tangan ringan, patuh dan terbang yang diperbuat daripada kapas, sutera, chiffon, satin. Cincin khas dan gesper membetulkan sarong, yang sangat selesa dipakai. Orang Thai sering membaiki kain pada badan, meniru seluar.

Anugerah istimewa yang memberikan pakaian kepada wanita, pergerakan licin dan keupayaan untuk mengubah bentuknya menjadikan objek sarong yang menarik bagi pereka. Oleh itu, almari pakaian musim panas telah diisi semula dengan terperinci sejagat dan indah, memberikan imej misteri. Warna-warna yang luar biasa, gabungan mereka dan corak mewah juga dicipta untuk selendang.

Sebagai tambahan kepada kaedah tradisional mewarnai dan menganyam benang, mereka mula menggunakan lukisan pada kain (misalnya, batik atau ikat).

Setelah membawa sebuah sarung rumah, dapat dibuat objek seni (tas, jilbab atau tudung leher) atau bahkan barang interior (dalam bentuk tirai, seprei, panel, taplak meja). Dan anda boleh memasukkan beg pakaian, menunggu perjalanan baru.

Bagaimana hendak mengikat?

Sarong mempunyai saiz yang besar, jadi jika anda mempunyai imaginasi anda boleh membuat imej romantis atau etnik. Selalunya, sarung terikat pada pinggang atau pinggang, seperti skirt.

Pertimbangkan cara biasa untuk mengikat sarung. Ramai daripada mereka mudah dan tidak akan mengambil banyak masa.

Versi Caribbean

Membolehkan anda memilih ketinggian selendang pada badan: pada pinggul atau tinggi di bawah payudara. Memusing sapu tangan, anda perlu mengikat ekor di hadapan simpulan (anda boleh membiarkan mereka berdua bebas dan bersembunyi). Cara yang lebih elegan adalah berbeza kerana simpulan dibuat berpindah: satu hujung diambil, dan sebagai ekor kedua untuk simpulan, mereka hanya memintas sekeping kain di sepanjang bahagian atas. Selebihnya perkara itu disusun sebagai bau, perlahan-lahan menghisapnya di sekeliling pinggang dan menutupkan simpul.

Versi Thai

Mereka menguruskan fabrik secara menegak, membungkus pinggir pendek di sekeliling badan dan mengikatnya di hadapan. Bahagian bawah selendang dipintal pada satu atau dua sisi, ujungnya diangkat ke pinggang dan simpul pertama disembunyikan oleh tirai ini. Anda boleh memegang kain di bawah kaki, jadi seluar harem. Pilihan ini boleh dipercayai dan mudah digunakan.

Dalam burma

Jahit sarung sepanjang tepi pendek, meninggalkan lubang.Memakai "paip", memintas "ekor" di sepanjang tepi atas, mengikat mereka di depan, lipatan mencari ke dalam diperolehi. Knots-tails dibungkus di dalam. Kaedah ini akan membantu mengubah selendang menjadi skirt atau pakaian.

Pilihan paling mudah ialah melipat kain bersama, bungkus kain di sekeliling pinggul dan mengikat pinggir atas. Jadi miniskirt akan siap. Rok asimetri yang cantik diperolehi dengan menambah sarong persegi.

Kelas induk akan membantu membuat pakaian dalam beberapa saat:

  • Setelah melepaskan kain di belakang anda, hubungkan hujung atas di dada anda, gulungkannya ke dalam helai dan kiruk kembali ke leher anda.
  • Tinggalkan satu tepi di sisi, angkat sarung di atas dada, tahan selendang di belakang punggung dan bungkusnya di sekitar badan, anda akan mempunyai kain bertindih di punggung anda. Cobalah untuk meninggalkan sudut bawah selendang di atas kain yang bebas. Sudut atas kedua juga boleh berada di sisi. Hujung ini akan berfungsi sebagai tali: angkat mereka ke hadapan dari bawah ketiak, mengikatnya di bahagian belakang leher.
  • Begitu juga, sapu tangan yang pendek boleh diikat pada satu bahu: tengah sarung berorientasikan ke satu sisi, sebaliknya ketiak bertindih kain, sudut selendang dilipat ke dalam braids selepas salib ini, dinaikkan ke bahu dan diikat di atas. Ternyata gaun asimetris dalam gaya antik.

Ini adalah cara yang paling popular. Ia bernilai bereksperimen untuk mencari versi anda sendiri, kerana corak yang dipilih dengan baik dan sarong yang terikat dengan baik akan menambah keanggunan pada angka itu.

Misalnya, wanita dengan payudara yang megah lebih baik untuk mengikat sarung seperti skirt, dan dengan kecil - untuk membuat simpul di dada. Kesempurnaan yang betul akan membantu corak menegak atau pepenjuru yang betul. Tambah sapu tangan pertumbuhan yang terikat di atas pinggang. Yang lebih sempit bahu, semakin tinggi sarong itu harus.

Apa yang perlu dipakai?

Orang asli memakai skirt ini dengan blaus khas. Tetapi seluruh dunia lebih suka menggunakan sarung sebagai sebahagian daripada pakaian pantai, menggabungkan dengan pakaian renang berasingan dan monolitik, puncak dan kasut terbuka yang terang.

Tudung yang elegan dan eksklusif boleh dipakai pada pesta musim panas sebagai pakaian, melengkapkan pakaian dengan sandal pada tumit atau platform. Flop flop biasa dan flip flop pantai melengkapkan apa-apa dengan sarung. Akan ada variasi yang menarik dengan kasut pada ikatan, apabila reben, tali "memeluk" kaki.

Aksesori

Memandangkan spesifik pakaian musim panas itu, dari aksesori anda boleh tinggal di topi, ikat kepala dan selendang. Perhiasan terang akan mendapati tempat mereka. Ia boleh menjadi barang kemas yang murah, anting-anting berwarna-warni, gelang, rantai batu besar atau kaca. Set menarik kerang, karang, bulu.

Imej pantai seperti beg yang diperbuat daripada bahan semula jadi: kapas, jerami, dll. Besar atau kecil, keras atau lembut sebagai kotomotochki, bentuk yang paling pelbagai - ia bergantung pada keutamaan dan keperluan anda.

Butang gesper khas membantu untuk memastikan pakaian yang selamat, seperti selendang. Mereka datang dalam pelbagai bentuk, yang membolehkan anda menjadikan imej itu lebih canggih dan elegan. Meletakkan sarung sebagai pakaian, anda boleh memasangnya. Tafsiran moden membenarkannya.

Imej musim panas tidak dilakukan tanpa cermin mata hitam yang besar, kerana cermin mata tersebut akan membantu melindungi mata anda dari sinar yang terik. Sarong, sebagai pakaian, bukan hanya penghormatan kepada fesyen dan kecantikan, tetapi juga satu perkara yang sangat fungsional yang boleh menjadi unsur utama imej. Ia layak mendapat sepasang sarung tangan sarung untuk menukar wajah anda setiap hari!

Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan