Gaya pakaian dan model

Siluet pakaian lurus - untuk peminat klasik dan minimalis

Siluet pakaian lurus - untuk peminat klasik dan minimalis

menyertai perbincangan

 
Kandungannya
 1. Ciri-ciri
 2. Siapa yang sesuai?
 3. Gaya dan model
 4. Panjang
 5. Adakah ia lengkap?
 6. Apa yang perlu dipakai?

Gaun, yang berbentuk seperti segi empat tepat, adalah salah satu pakaian yang paling dicari di almari pakaian fesyen. Gaun yang sama dengan keinginan dan mereka yang suka pakaian klasik, dan peminat minimalis. Tetapi, sebelum anda membeli pakaian seperti itu untuk diri sendiri, anda patut memikirkan apa yang menarik pakaian gaya itu, kepada siapa mereka pergi dan apa yang biasanya mereka pakai.

Ciri-ciri

Pakaian lurus adalah subjek universal almari pakaian wanita, kerana ia menekankan kewanitaan angka dan sesuai untuk sebarang majlis. Model yang menarik dan elegan itu boleh dibeli dan bukan pakaian sarung klasik.

Untuk pembuatan pakaian lurus menggunakan pelbagai kain. Sebagai contoh, untuk model musim panas menjahit pilih udara dan bahan ringan, untuk pakaian musim sejuk - kain kostum, bulu, gabardin atau pakaian rajut. Chiffon, renda, brokat, satin, sutera dan fabrik mahal yang serupa dipilih untuk mencipta gaun malam gaya ini.

Variasi warna pakaian lurus juga sangat pelbagai. Model dihiasi dengan lukisan, elemen bordir, manik-manik, manik-manik, sisipan renda dan hiasan lain. Antara pakaian musim panas, pakaian langsung dengan motif haiwan atau cetakan bunga sangat popular.

Siapa yang sesuai?

Gaya sedemikian akan sesuai dengan wanita ketinggian mana-mana - kedua-duanya tinggi (dalam kes ini dia akan menekankan angka langsing) dan rendah (pakaian seperti ini akan menambah sedikit sentimeter). Tetapi mengenai jenis angka dalam pakaian lurus mempunyai keperluannya sendiri. Paling penting, pakaian jenis ini kelihatan pada kanak-kanak perempuan yang angkanya kelihatan seperti jam pasir atau segi empat tepat. Dalam kes kedua, pinggang biasanya ditekankan dengan tali nipis.

Gadis-gadis dengan angka serupa dengan segitiga terbalik, epal atau pir, tidak layak memakai pakaian siluet lurus. Gaya ini akan lebih menekankan bahu yang luas, pinggul penuh atau kehadiran perut. Jika anda benar-benar mahu memilih pakaian lurus, anda harus mencari model dengan sisipan sisi menegak gelap.

Gaya dan model

Secara tradisinya, pakaian berpotong ini mempunyai leher persegi atau bulat dan mempunyai lengan panjang yang berbeza. Pada masa yang sama, model moden lebih pelbagai. Gaun lurus yang dikait tergolong dalam gaya sporty, dan model yang sesuai dengan warna yang disenyapkan - ke pejabat. Sesetengah gaun mempunyai siluet lurus yang tidak simetris atau dipotong dengan flounces. Variasi menarik pakaian lurus dipotong boleh dipanggil bahu tajam.

Dengan lengan

Banyak pakaian lurus mempunyai lengan yang boleh panjang atau pendek. Pada masa yang sama, warna lengan boleh bersesuaian dengan pakaian itu sendiri atau kontras. Menariknya kelihatan dan model dengan satu lengan.

Tanpa lengan

Anda boleh bertemu dengan pakaian lurus pada tali dan bahu. Di samping itu, terdapat model "paip", di mana tali tidak ada. Pakaian lurus panjang mungkin juga mempunyai baju lengan Amerika.

Panjang

Lama ke lantai

Gaun pemotongan itu sering dipilih untuk acara perayaan, kerana gaya ini mempunyai keupayaan untuk meregangkan bayang-bayang visual, menambah kepada wanita itu rahmat dan ramping.

Midi

Pakaian lurus dengan panjang lutut sering dipilih untuk membuat busur perniagaan. Dalam pakaian seperti itu, seorang wanita kelihatan elegan dan menahan, jadi pakaian ini sesuai dengan kod berpakaian. Dalam kes ini, pakaian hitam, tentera laut, coklat atau kelabu paling banyak dikehendaki.Hiasan untuk model sedemikian digunakan untuk minimum, contohnya, ia hanya boleh menjadi kolar renda putih.

Pendek

Pakaian mini lurus akan menjadi pilihan yang baik untuk ulang tahun, acara parti atau korporat. Dengan pakaian seperti itu, perhiasan cerah, jepit rambut dan beg kecil kelihatan baik.

Adakah ia lengkap?

Gadis-gadis yang mempunyai pinggang yang sangat besar atau pakaian lurus perut yang besar dinasihatkan untuk mengelakkan. Tetapi dengan kesempurnaan yang kecil, pakaian sedemikian agak sesuai di dalam almari pakaian, terutamanya jika anda memilih model dengan cetakan menegak atau dengan sisipan warna gelap di sisi.

Di samping itu, dengan bantuan warna aksen, anda boleh mengalihkan perhatian dari kawasan masalah, sebagai contoh, memilih model dengan warna-warna terang di kawasan dada atau membeli pakaian di mana kombinasi warna membuat kesan pinggang rendah.

Apa yang perlu dipakai?

 • Setelah menambah pakaian siluet langsung dengan jaket, anda menerima ensemble elegan dan elegan. Terutamanya kerap kombinasi ini dipilih untuk model yang dipakai di pejabat.
 • Di bawah pakaian lurus pendek, anda boleh memakai pakaian ketat hitam atau tubuh yang ketat yang tidak mempunyai corak.
 • Tambahan yang baik untuk pakaian langsung boleh dipanggil selendang.

Aksesori

Adalah penting untuk memilih aksesori yang akan kelihatan harmonis dalam ensemble umum untuk pakaian berpotongan lurus. Varian perhiasan yang paling umum untuk gabungan itu disebut anting-anting loket dan kalung volumetrik. Perhiasan cerah yang menarik dari pakaian yang sederhana akan menjadi bunga pada bahu atau kalung yang besar. Jika lengan pakaian dipendekkan, gelang akan menjadi hiasan yang sesuai.

Bagi beg yang sesuai, kemudian ambil beg klac kecil untuk petang bersama pinggan lurus, dan beg beg pakaian untuk dipadankan dengan produk itu akan sesuai dengan gaya pakaian pejabat. Juga dengan pakaian lurus pendek anda boleh memakai beg volumetrik segi empat tepat.

Kasut

 • Kasut terbaik untuk pakaian malam lurus adalah kancing.
 • Pakaian pejabat yang tegas dipotong lurus dipakai dengan bot.
 • Pakaian lurus pendek yang diperbuat daripada kain tebal kelihatan baik dengan but tinggi, yang mempunyai tumit tebal atau platform.
 • Sandal atau but buku lali boleh dipakai untuk pakaian lurus dengan cetakan terang.
Tulis komen
Maklumat yang disediakan untuk tujuan rujukan. Jangan ubat sendiri. Untuk kesihatan, sentiasa berunding dengan pakar.

Fesyen

Kecantikan

Hubungan